Οικονομία

Εγκώμια από προέδρους Κομισιόν και Eurogroup για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Above Article Content Ad

Με εγκωμιαστικά σχόλια χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Κομισιόν, με ανάρτησή της στο Twitter, τόσο στην αγγλική γλώσσα όσο και στα ελληνικά, αναφέρει:

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα.

Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντα στο πλευρό σας».

 

Article inline ad #5

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, επίσης με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει:

«Σήμερα, για 1η φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας βγαίνοντας από την ενισχυμένη επιτήρηση. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες».

Ο κύριος Ντόναχιου κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «για τον βασικό τους ρόλο σε αυτή την επιτυχία», ενώ επισυνάπτει και την ανάρτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην οποία επισημαίνει πως «Η 20η Αυγούστου σηματοδοτεί την επίτευξη ενός μεγάλου εθνικού στόχου για την Ελλάδα, το τέλος του ενισχυμένου πλαισίου επιτήρησης της ΕΕ, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τη συνετή οικονομική και μεταρρυθμιστική πολιτική που εφαρμόζει με συνέπεια η κυβέρνηση».

Σε ανάρτηση του στο Twitter για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αναφέρει: «Μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα — έξοδος από το ενισχυμένο πλαίσιο επιτήρησης σήμερα. Μια επιτυχία που οφείλεται στη δέσμευση του ελληνικού λαού και των αρχών σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Η Ελλάδα προχωρά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button