Πολιτική

efood: Δεν στήριξε τον νόμο Χατζηδάκη στη Βουλή ο εκπρόσωπος της ΝΔ!

Μιλώντας στη Βουλή για τη μεγάλη μοτοπορεία των εργαζόμενων της EFood δεν είπε λέξη για το άρθρο 69 του νόμου Χατζηδάκη παρά το ότι δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης.

«Αυτό που άνοιξε την πόρτα ήταν ότι το άρθρο 69 κατήργησε τις όποιες δικλείδες είχε η εγκύκλιος Βρούτση που βασιζόταν σε προηγούμενη νομοθεσία», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης και σημείωσε: «Εκεί πάτησε η εταιρεία, απελευθέρωσε τις εργασιακές σχέσεις, τις ελαστικοποίησε στο έπακρο και, ευτυχώς, με την αντίδραση της κοινωνίας, με την υγιή αντίδραση της κοινωνίας, η εταιρεία αναγκάστηκε να το πάρει πίσω».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία ώστε οι ντελιβεράδες να θεωρούνται μισθωτοί και όχι «μπλοκάκια».

«Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να καπελώσουν τον αγώνα των ντελιβεράδων», αντέτεινε ο Χρ. Μπουκώρος.

«Θέλω να σας θυμίσω ότι από 15.4.2019 ο μόνος πολιτικός αρχηγός που συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στις εταιρείες διανομής, τους εργαζόμενους στις ντελίβερι υπηρεσίες ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκείνη την περίφημη συνάντηση στην ταβέρνα στο Μοσχάτο», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει αιτήματά τους όπως η μείωση των φόρων για τα χαμηλά εισοδήματα και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

«Ήταν πολύ δυνατή όχι μόνο η χθεσινή συγκέντρωση, αλλά η σημειολογία της αντίδρασης εργαζομένων οι οποίοι είναι ευάλωτοι και εξαρτώμενοι άμεσα και βρήκαν το σθένος, μαζί με την κοινωνία των πολιτών, να διαμαρτυρηθούν για τα αυτονόητα δικαιώματα», είπε από το ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Κατρίνης.

Το ΚΚΕ κατέθεσε χθες πρόταση νόμου «Για τους όρους εργασίας των εργαζομένων στη διανομή έτοιμου φαγητού και ποτού».

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας