Αθλητικά

ΕΕΑ: «Γιώργος και Νίκος Σαββίδης παραπέμπονται για το κακούργημα του εκβιασμού»

Above Article Content Ad

Η κλήση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την ΕΕΑ αποδίδεται σε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος και ο Νίκος Σαββίδης παραπέμπονται για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα την κλήση της προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος κατηγορείται ότι υπέβαλε στην Επιτροπή ψευδή υπεύθυνη δήλωση, με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα που να μην του επιτρέπει να είναι μέλος του Δ.Σ.

Σύμφωνα με την κλήση της ΕΕΑ, κατά του Γιώργου Σαββίδη (ο οποίος παραιτήθηκε πριν ένα 24ωρο από το Δ.Σ. της ΠΑΕ) έχει εκδοθεί αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη, κάτι που συνιστά κώλυμα για συμμετοχή σε διοικητικό συμβούλιο.

ΠΑΟΚ κατά Λευτέρη Αυγενάκη: «Ο πιο επικίνδυνος υφυπουργός στην ιστορία, γελοιοποιεί τους θεσμούς»

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, προκύπτει παράβαση των διατάξεων «περί κωλυμάτων» για το μέχρι πρότινος μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, αφού ο ίδιος και ο Νίκος Σαββίδης κατηγορούνται για κακούργημα.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που δημοσιοποιήθηκε από την ΕΕΑ, αμφότεροι παραπέμπονται για κακουργηματική εκβίαση και κατά συνέπεια ο Γιώργος Σαββίδης δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται στη διοίκηση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε κλήση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Γεώργιο Σαββίδη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 3 παρ. 1 εδ. β και 2 του ν. 2725/1999 («περί κωλυμάτων») σε συνδυασμό με το άρθρο 4 παρ. 1 εδ. α, 3, 7 και 14 του ν. 4809/2021, αναφορικά με το υπ. αριθμ. 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι:

Article inline ad #5

1) Γεώργιος Σαββίδης του Ιωάννη

2) Νίκος Σαββίδης του Ιωάννη

για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, σε απόπειρα τελεσθείσα με βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής, καθώς και με βία και απειλή βλάβης της επιχείρησης και του επαγγέλματος του παθόντος κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με το προαναφερθέν άρθρο 3, παρ. 1 εδ. β του ν. 2725/1999, ο Γεώργιος Σαββίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπέβαλλε προς την Επιτροπή μας στις 24-07-2022, Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα.

Η Υπεύθυνη Δήλωση αυτή, ήταν εξ αντικειμένου ψευδής, σύμφωνα με το 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Τζουλάκης»

To άρθρο ΕΕΑ: «Γιώργος και Νίκος Σαββίδης παραπέμπονται για το κακούργημα του εκβιασμού» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button