Οικονομία

Έχασε και δεύτερη πληρωμή – Στον αέρα οι επενδυτές


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021, 14:44

Ο όμιλος China Evergrande δεν κατάφερε ούτε σήμερα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους και δεν αποπλήρωσε ομόλογα που έληξαν, αναφέρει το Reuters, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για δεύτερη απλήρωτη οφειλή υπεράκτιου χρέους της σε μία εβδομάδα.

Η εταιρεία πάντως έχει εξασφαλίσει κάποια ρευστότητα ώστε να είναι συνεπής στην εγχώρια αγορά.

Η εταιρεία επρόκειτο να καταβάλει την Τετάρτη τόκους 47,5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για ομόλογο του Μαρτίου 2024, αφού δεν κατάφερε να αποπληρώσει χρέος 83,5 εκατ. δολ. την περασμένη Πέμπτη.

Με υποχρεώσεις ίσες με το 2% του ΑΕΠ της Κίνας, η Evergrande έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι τα δεινά της θα μπορούσαν να εξαπλωθούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να επηρεάσουν όλον τον κόσμο, αν και οι ανησυχίες έχουν χαλαρώσει κάπως αφού η κεντρική τράπεζα δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα συμφέροντα των αγοραστών κατοικιών.

Πάντως, το γεγονός ότι η εταιρεία δεν παρέχει καμία ενημέρωση αναφορικά με τις υποχρεώσεις της έχει αφήσει τους παγκόσμιους επενδυτές να αναρωτηθούν εάν θα πρέπει να ενσωματώσουν τις τεράστιες ζημίες όταν λήξουν οι περίοδοι χάριτος των 30 ημερών.

Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει αν η Evergrande έχει πει στους κατόχους ομολόγων τι σχεδιάζει να κάνει σχετικά με την πληρωμή των τόκων που λήγει την Τετάρτη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021, 14:44

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας