Πολιτική

Διπλωματική περιπέτεια για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου

Συναντήθηκε τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη. Ηταν μια αναμενόμενη και επιβεβεβλημένη συνάντηση αλλά έγινε μετά από ένα διπλωματικό αλαλούμ που τορπίλισε τις σχέσεις της Ελλάδας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Υπεύθυνοι για το πρόβλημα είναι και τα τρία μέρη του τριγώνου Αρχιεπισκοπή Αμερικής – Αθήνα – Λευκωσία που οι διπλωματικές τους κινήσεις κάθε άλλο παρά διπλωματικές ήταν. Ο κ. Ελπιδοφόρος εμφανίστηκε σε εκδήλωση με την τουρκική και την τουρκοκυπριακή ηγεσία, η κυπριακή κυβέρνηση «άφρισε» δημόσια, ενώ η ελληνική για τρεις μέρες έγινε εκκρεμές στο θα συναντηθεί, δεν θα συναντηθεί, θα συναντηθεί, δεν θα συναντηθεί…

Σύμπτωμα της ζάλης ήταν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, που την Πέμπτη βρήκε για δικαιολογία ακύρωσης της συνάντησης το φορτωμένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού!

Αυτό που δεν είχε καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είναι υπάλληλός του. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι στην… Αμερική και το Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Με απλά λόγια κινείται ανεξάρτητα από την όποια ελληνική κυβέρνηση. Η Αθήνα από την άλλη πλευρά για να μην πυροβολεί τους ιστορικούς δεσμούς πρέπει να είναι ενημερωμένη και να παρεμβαίνει, πάντα διπλωματικά, όπου χρειάζεται. Σπασμωδικές κινήσεις μόνο κακό κάνουν.

Για να γυρίσουμε στο ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και ο αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero, εκεί που υψώνονταν οι δίδυμοι πύργοι που καταστράφηκαν από την τρομοκρατική επίθεση το 2001.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας