Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Ειδήσεις

Δήμος Παγγαίου: Σε πλήρη λειτουργία ο βιολογικός καθαρισμός της παραλίας Οφρυνίου

Σε πλήρη λειτουργία ετέθη από την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ο βιολογικός καθαρισμός της παραλίας Οφρυνίου καλύπτοντας τους οικισμούς Οφρυνίου, Κάριανης και παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα), ενώ υπάρχει πρόβλεψη δυναμικότητας για να καλύψει την παραλία Ορφανίου και την παραλία της Κάριανης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αγγίζει το ποσό των 20.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει :

  • Εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού
  • Αποχετευτικό δίκτυο
  • Σύνδεση αποχετευτικού δικτύου με κτίρια
  • Τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων και διάθεσή τους για άρδευση

Τα συγκεκριμένα έργα έχουν ως στόχο να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Παγγαίου και την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων, με δεδομένο ότι η εν λόγω περιοχή του Δήμου έχει μια πολύ μεγάλη τουριστική δυναμική η οποία ολοένα και αυξάνεται.

Από τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 θα μπορούν να συνδεθούν όλες οι οικίες και τα καταστήματα που βρίσκονται μεταξύ του κεντρικού οδικού άξονα από Μασούτη-Καρβέλι έως και το ανατολικό τμήμα του σχεδίου πόλεως (Tramondo) και ως το τέλος Αυγούστου το υπόλοιπο τμήμα της περιοχής Πέλτα.

«Μέχρι τέλος του μήνα Αυγούστου θα γίνει η αποκατάσταση την κεντρικών οδικών αξόνων με ασφαλτόστρωση, καθώς έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρία. Ζητάμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το τόπο που μας εμπιστεύεται και τόσο αγαπάμε», αναφέρει ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι το έργο κατασκευάστηκε με ιδιαίτερες συνθήκες σε μια Covid εποχή με πολλές δυστοκίες στον συντονισμό του προσωπικού και την προμήθεια υλικών και ανταλλακτικών.

Η ενημέρωση της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου προς τους καταναλωτές

H ΔΕΥΑΑ Παγγαίου ενημερώνει τους χρήστες-καταναλωτές της παραλιακής ζώνης Οφρυνίου, ότι τα έργα «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Ορφανού» και «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, έργων προσαγωγής και διάθεσης Δ.Ε. Ορφανού Δήμου Παγγαίου» έχουν ολοκληρωθεί,   και η  «Κατασκευή φρεατίων σύνδεσης και ελέγχου παροχών αποχέτευσης Δ.Ε. Ορφανού», βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκινάει η φάση των δοκιμών λειτουργίας.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, από το ύψος του Supermarket Μασούτης έως το κεντρικό πάρκο της παραλίας κοντά στον Ιερό Ναό και ανατολικά έως τα όρια του οικισμού της παραλίας Οφρυνίου, καθώς και όλοι οι παράλληλοι δρόμοι της παραλιακής οδού που περικλείονται σε αυτή την περιοχή, με την προϋπόθεση ότι έχουν κατασκευαστεί τα ιδιωτικά φρεάτια, να συνδέσουν στα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης με δική τους πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι η σύνδεση κάθε ακινήτου, με το δίκτυο ακαθάρτων είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με την παραγ.2 του άρθρου 2 του Κανονισμού Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου και γίνεται  στη διακλάδωση που έχει κατασκευαστεί από την ΔΕΥΑΑΠ, εκτός της ρυμοτομικής γραμμής του ακινήτου.

Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν βόθροι στεγανοί ή απορροφητικοί μεταξύ του εσωτερικού δικτύου και της εξωτερικής διακλάδωσης.

Οι κύριοι των ακινήτων είναι υποχρεωμένοι να διαχωρίζουν το δίκτυο αποχέτευσης των εσωτερικών εγκαταστάσεων των ακινήτων τους και να αποχετεύουν χωριστά τα ακάθαρτα και χωριστά τα όμβρια.

Τα βρόχινα νερά απαγορεύονται αυστηρώς να αποχετεύονται στο δίκτυο αποχέτευσης. Σε περίπτωση άρνησης του ιδιοκτήτη να εκτελέσει τις απαραίτητες εργασίες για τον διαχωρισμό των βρόχινων νερών, η ΔΕΥΑAΠ έχει το δικαίωμα να διακόψει την παροχή νερού.

Επισημαίνουμε ότι λόγω της δοκιμαστικής κατάστασης του έργου, υπάρχει περίπτωση κάποιου πιθανού προβλήματος, οπότε τότε, θα ειδοποιηθούν οι ιδιοκτησίες κοντά στο σημείο να διακόψουν την σύνδεσή τους, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την κατανόηση όλων.


πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button