Τεχνολογία

Διεθνής Ημέρα Emoji- οι πιο διαδεδομένες «φατσούλες»

Το πρόσωπο που γελάει δυνατά είναι το πιο αγαπημένο emoji των χρηστών του Διαδικτύου, σύμφωνα με ερευνα της Adobe, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 7.000 ατόμων στην Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ερευνα έγινε με αφορμή τη διεθνή ημέρα Emoji, που γιορτάζεται σήμερα.
«Τα Emoji φέρνουν χαρά, προωθούν την αμοιβαία κατανόηση και έχουν θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία», ανέφερε η Adobe, η οποία διερεύνησε λεπτομερώς τις προτιμήσεις των χρηστών για τα καλύτερα ή για τα  χειρότερα Emoji .

«Το απόλυτο αγαπημένο Emoji των 7.000 ατόμων που μετείχαν στην ερευνα είναι η «φατσούλα που γελάει, ακολουθούμενο από τον «αντίχειρα , την κλασική καρδιά, το φιλί με ένα μάτι και το λυπημένο πρόσωπο που δακρύζει» , αναφερει η εταιρεια. Τα πρώτα πέντε συναισθήματα που εκφράζονται με emoji είναι η αγάπη (# 1), η ευτυχία (# 2), η θλίψη (# 3), ο θυμός (# 4) και η έκπληξη (# 5). Οι συνδυασμοί των Emoji είναι επίσης ενδιαφέροντες: στην πραγματικότητα η καρδιά χρησιμοποιείται πάντα μαζί με ένα άλλο emoji, που είτε χαμογελά είτε προτίθεται να στείλει ένα φιλί.

Η ηλεκτρονική γραφή μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε ακούσιες παρανοήσεις. Και συχνά τα  emoji  για μερικούς έχουν καποιο νόημα και για άλλους ένα διαφορετικό. Σύμφωνα με τους ερευνητές της Adobe, μεταξύ των πιο παρεξηγημένων emoji είναι η μελιτζάνα, το ροδάκινο και ο κλόουν.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας