Οικονομία

Διεθνείς αγορές: Σε υψηλό 12μήνου κινείται το δολάριο

Το δολάριο ανήλθε σήμερα σε υψηλό 12μήνου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα προχωρήσει σε σύσφιξη της πολιτικής της τους επόμενους μήνες.

Το δολάριο σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,15% στο 94,489 έναντι ενός δείκτη νομισμάτων και οδεύει προς κέρδη 2,3% σε τριμηνιαία βάση. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,23% στο 1,1566 δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδό του έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τον Ιούλιο του 2020.

Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές ήταν αμετάβλητες ύστερα από αρκετές ημέρες απωλειών αλλά αναμένεται να ολοκληρώσουν το τρίμηνο με πτώση σχεδόν 1%. Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 0,29%, με τον βρετανικό FTSE να ενισχύεται κατά 0,22% και τον γαλλικό CAC 40 να είναι αμετάβλητος.

Στην Ασία, ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,24% ύστερα από αρκετές ημέρες απωλειών, αλλά και πάλι οδεύει προς μηνιαία πτώση 4,5% και απώλειες 9,3% σε τριμηνιαία βάση. Αυτό ενδεχομένως να είναι το χειρότερο τρίμηνο για τον δείκτη αναφοράς από τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, καθώς η COVID-19 κατέγραψε έξαρση στη νοτιοανατολική Ασία και οι επενδυτές ανησυχούσαν για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης με την Κίνα να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Στο μεταξύ, η μετοχή της υπερχρεωμένης κινεζικής εταιρίας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande σημείωσε πτώση 3,9%. Η εταιρία αθέτησε χθες πληρωμή τόκων ομολόγου, όπως είπαν δύο ομολογιούχοι, στη δεύτερη αθέτηση πληρωμής χρέους μέσα σε μια εβδομάδα, αν και σήμερα προχώρησε σε μερική πληρωμή κάποιων εγχώριων επενδυτών της.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση εν μέσω αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και ενίσχυσης του δολαρίου. Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε πτώση 0,36% στα 78,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανό αργό υποχώρησε κατά 0,15% στα 74,72 δολάρια.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας