Οικονομία

Δεν χρειάζεται νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022, 12:27

«Δεν υπάρχει σκέψη για νέα παράταση σχετικά με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε «η διαδικασία σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχει ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα για τα νομικά πρόσωπα που εξετάζει η ΑΑΔΕ. Έχει υποβληθεί η συντριπτική πλειοψηφία των δηλώσεων, που ανέρχονται σε 6,2 εκατ.».

Αναφορικά με την ακρίβεια, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, είπε ότι η εικόνα είναι εξαιρετικά δύσκολη και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να επεκτείνει τη γραμμή άμυνας που έχει χτίσει.

«Χτίσαμε γραμμή άμυνας με τις μειώσεις φόρων»

«Χτίσαμε γραμμή άμυνας με τις μειώσεις φόρων που θα επιδιώξουμε να επεκτείνουμε. Παράδειγμα η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 και αύξηση κάποιων συντάξεων.

Για το αν θα υπάρξει ξεχωριστό επίδομα για το φυσικό αέριο, σημείωσε πως θα αξιολογηθεί ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Article inline ad #5

«Λέω με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει πρόσθετο πλεόνασμα από το καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά. Για το αν θα υπάρξει ξεχωριστό επίδομα για το φυσικό αέριο, σημείωσε πως θα αξιολογηθεί ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. «Λέω με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει πρόσθετο πλεόνασμα από το καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για πιθανή ενίσχυση στην αγορά των καυσίμων

Για πιθανή νέα ενίσχυση στην αγορά των καυσίμων ο κ. Σταϊκούρας είπε: «Εξαρτάται από το ποια θα είναι η τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Αν χρειαστούν υψηλότερες επιδοτήσεις εκεί, τότε περιορίζονται οι δυνατότητες για άλλες ενέργειες».

«Μέχρι την άλλη βδομάδα θα έχουμε εικόνα του δημοσιονομικού χώρου μετά τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ στις 7 Σεπτεμβρίου για το ύψος του ΑΕΠ β’ τριμήνου. Πρέπει να δούμε και την εκτίμηση για τις τιμές ενέργειας το επόμενο τρίμηνο», συμπλήρωσε. «Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί μεγαλύτερη βοήθεια εκεί. Έτσι περιορίζονται άλλες επιλογές», εξήγησε.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022, 12:27

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button