Πολιτική

Δεν αφήνουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα να μπει στη Σμύρνη

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022, 17:26

Οι τουρκικές αρχές δεν επιτρέπουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, εδώ και περίπου έξι ώρες να μπει στην Τουρκία.

Ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στη Σμύρνη με πλοίο της γραμμής από τη Θεσσαλονίκη, στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να του αναφέρουν οι Τούρκοι κάποιο συγκεκριμένο λόγο, από τότε του αρνούνται την είσοδο στη χώρα και τον έχουν οδηγήσει σε ένα γραφείο.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα, το μείζον θέμα έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, τόσο στην ελληνική κυβέρνηση, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι συμμετέχοντες της Ευρωμεσογειακής Συνόδου των Περιφερειαρχών, αφού δεν μπορεί να γίνει η σύνοδος, μια και ο κ. Τζιτζικώστας προεδρεύει της συνάντησης.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει, όπως αναφέρουν οι κύκλοι του, πως δεν θα μπει στην Τουρκία, ακόμα και να του επιτραπεί τελικά η είσοδος από τις Αρχές.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022, 17:26

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button