Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας: Παροδικού χαρακτήρα οι ανατιμήσεις

«Δυσάρεστο αλλά παροδικό», χαρακτήρισε τη Δευτέρα το φαινόμενο των ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και ηλεκτρική ενέργεια ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.

«Είμαστε αποφασισμένοι ανάλογα με τις εξελίξεις και τις συνέπειες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να προσχωρήσουμε σε αναγκαίες επεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί και αυτή η συγκυρία», είπε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει κάτω του 2%. Δεν έκρυψε ωστόσο, πως αν παρατηρηθεί αποσταθεροποίηση των αποπληθωριστικών σταθερών η εκτίμηση για τις ανατιμήσεις θα αλλάξει.

«Οι προσωρινές αλλά σημαντικές αυξήσεις τιμών δεν πρέπει να οδηγήσουν σε αυτοεκπληρούμενη πληθωριστική προφητεία. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στην κοινωνία σε κάθε έκτακτη και απρόβλεπτη εξέλιξη. Γι’ αυτό και υλοποιεί πολιτικές ώστε οι προσωρινές, απότομες αυξήσεις στις τιμές να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο cnn.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας