Άμεση ΕνημέρωσηΟικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 2,29%

Με πτώση 2,29% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα αυτή, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει αύριο κλειστό, μετά από δύο εβδομάδες ανοδικής αντίδρασης στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 5%.

Η αγορά, όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές, κινήθηκε στις συνεδριάσεις της εβδομάδος αυτής σε ένα περιβάλλον ευμετάβλητων διακυμάνσεων, με τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο να καθορίζει τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις των αγορών, ενώ τα θεμελιώδη έχουν περάσει σε δεύτερο πλάνο.

Η σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας άλλαξε το σκηνικό για τις ελληνικές μετοχές, καθώς αύξησε το risk premium μετοχών, επιδείνωσε τις πληθωριστικές δυνάμεις, έθεσε υπό αμφισβήτηση τη μακροοικονομική ανάκαμψη και μετατόπισε την αφήγηση από το reopening της οικονομίας προς τον στασιμοπληθωρισμό, όπως επισημαίνει η Eurobank Equities.

g

H Eurobank Equities εκτιμά ότι τα όποια πιθανά «ράλι» της αγοράς αποτελούν ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο γεωπολιτικό μέτωπο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 843,11 μονάδες, έναντι 862,86 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας πτώση 2,29%, από τις αρχές Μαρτίου υποχωρεί 5,44%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες 5,62%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 2,15% και από τις αρχές του 2022 καταγράφει πτώση 5,21% , ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με πτώση 1,52% και από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 2,38%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 2,19%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει άνοδο 5,25%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις τέσσερις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 221,456 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 55,364 εκατ. ευρώ, από 96,518 εκατ. ευρώ της περασμένης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή μειώθηκε κατά 1,471 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 61,030 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι μειωμένη κατά 5,062 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button