Υγεία

Χαμηλή η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης με μόλις 3 κρούσματα σε 1 μήνα – «Καμπανάκι» των επιστημόνων για τη «γριπώδη συνδρομή»

Above Article Content Ad

Μόλις 3 είναι τα κρούσματα της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα μέσα σε 4 εβδομάδες, με τη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ να αποτυπώνει τη χαμηλή δραστηριότητά της μεταξύ της κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η χαμηλή δραστηριότητα των ιών της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα αποτυπώνεται στον αριθμό των ύποπτων κρουσμάτων που εξετάζονται. Σύμφωνα με τη σημερινή (3.11.2022) έκθεση του ΕΟΔΥ, από τις 3 έως τις 30 Οκτωβρίου αναλύθηκαν συνολικά 165 δείγματα.

Από αυτά, μόλις τα τρία βγήκαν θετικά σε ιό της εποχικής γρίπης, τα 2 στον υπότυπο Αpdm09 (Η1Ν1) και το 1 στον υπότυπο Α (Η3Ν2).

Αύξηση γριπώδους συνδρομής

Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα κρούσματα «γριπώδους συνδρομής» αυξάνονται.

Ειδικότερα, παρατηρήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες αύξηση στις επισκέψεις στους γιατρούς με συμπτώματα «γριπώδους συνδρομής» (πυρετός πάνω από 37, βήχα ή και πονόλαιμο).

Στις αρχές Οκτωβρίου, οι επισκέψεις με «γριπώδη συνδρομή» ήταν λίγο πάνω από 3% στο σύνολο των επισκέψεων σε γιατρούς, για να ξεπεράσει το 4% στο τέλος του μήνα, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:

Πηγή: iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Article inline ad #5

To άρθρο Χαμηλή η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης με μόλις 3 κρούσματα σε 1 μήνα – «Καμπανάκι» των επιστημόνων για τη «γριπώδη συνδρομή» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button