Κεντρική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Ειδήσεις

Άσκηση Τηλεπικοινωνιών Εκτάκτων Αναγκών «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑΣ»

Στο πλαίσιο της καλύτερης συνεργασίας και επικοινωνίας των φορέων της Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με τις περιπτώσεις εκτεταμένων φυσικών καταστροφών θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου η 1η Άσκηση Τηλεπικοινωνιών Εκτάκτων Αναγκών όλων των Φορέων της Πολιτικής Προστασίας στα όρια του Δήμου Σερρών με την κωδική ονομασία: «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑΣ», τις ώρες 13:00 – 14:30.


Στόχος της άσκησης είναι η βελτίωση και διατήρηση των τηλεπικοινωνιών καθώς και του συντονισμού μεταξύ όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας (Κρατικών και Εθελοντικών) σε ενδεχόμενη περίπτωση γενικευμένης καταστροφής, όπου θα έχουν καταρρεύσει προσωρινά οι τηλεπικοινωνίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου, όπως συνέβη φέτος σε αρκετές πληγείσες περιοχές της Χώρας μας.

g

Η Άσκηση είναι η πρώτη του είδους που γίνεται στη χώρα μας, διότι, όχι μόνο υλοποιείται μεταξύ υπηρεσιών και φορέων για πρώτη φορά σε μια κοινή συχνότητα συντονισμού, αλλά εξασφαλίζει την επικοινωνία με τους πολίτες και τις σχολικές μονάδες, που θα έχουν την δυνατότητα, κατά τις ώρες της άσκησης, να επικοινωνούν ελεύθερα με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Σερρών.

Η επικοινωνία αυτή με τους πολίτες και τα σχολεία πραγματοποιείται στο κανάλι 01, μέσω μιας κοινής συσκευής πομποδέκτη ελεύθερης χρήσης τύπου «PMR», που είναι αρκετά διαδεδομένη και δημοφιλής λόγω της δωρεάν και απλής χρήσης της, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επιπλέον, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Σερρών, κατά τις ώρες αυτές, θα ανακοινώνει στο ίδιο Κανάλι 01 πληροφορίες σχετικές με την Άσκηση.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Δήμος Σερρών και Δημοτική Αστυνομία, με τους λοιπούς συνδιοργανωτές της Άσκησης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών που έχει τον γενικό συντονισμό της, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών για την εκπόνηση των σχεδίων της Άσκησης, καθώς και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Σερρών για την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button