Τεχνολογία

Aprilia και Cerutti συνέχισαν με νίκη στο Africa Eco Race

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από την πρώτη νίκη στο εναρκτήριο σκέλος, ο Jacopo Cerutti με την Aprilia πήρε μια άλλη λαμπρή νίκη τη δεύτερη μέρα στον Αφρικανικό Αγώνα.
Η Aprilia Tuareg επιβεβαιώνει τις μεγάλες δυνατότητές της σε ένα μακρύ και δύσκολο σκέλος με 383 χλμ. ειδικών διαδρομών. Συνεχής βελτίωση για τον Francesco Montanari που έφτασε την 8η θέση.
Το Africa Eco Race βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην έρημο, διασχίζοντας τους θρυλικούς αμμόλοφους της Merzouga, και η Aprilia Tuareg βρίσκεται και πάλι στην κορυφή. Μετά το ιστορικό νικηφόρο ντεμπούτο στο εναρκτήριο σκέλος, ο Jacopo Cerutti τερμάτισε μπροστά από τους υπόλοιπους και στο δεύτερο στάδιο του Αγώνα, που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ Boudnib και Mhamid.
Σε ένα μακρύ, απρόβλεπτο και δύσκολο σκέλος, με απίστευτα 383 χλμ. ειδικών διαδρομών, όπου οι αναβάτες αντιμετώπισαν μεταβαλλόμενες συνθήκες, με βραχώδη και εξαιρετικά ανώμαλα τμήματα που εναλλάσσονταν με ταχύτερα και πιο ομαλά, περνώντας επίσης πάνω από αμμόλοφους, ο Jacopo Cerutti έκανε μια άψογη απόδοση με την Tuareg, διατηρώντας έναν ρυθμό που οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν. Πίσω του, οι πλησιέστεροι αντίπαλοι ήταν ο Pol Tarres, με 7 λεπτά, και ο Alessandro Botturi, πάνω από 8 λεπτά, και οι δύο με Yamaha.
Ήταν επίσης μια θετική μέρα για τον Francesco Montanari, ο οποίος με τη δεύτερη Tuareg που αγωνίζεται σε Αφρικανικό έδαφος, αρχίζει να έχει μια περιπέτεια που είναι εντελώς νέα για αυτόν. Ενδέκατος στο εναρκτήριο στάδιο, ο αναβάτης από το Κόμο της Ιταλίας, τερμάτισε όγδοος στο χθεσινό σκέλος, παρά το ένα λάθος στην οδήγησή του. Αυτό το αποτέλεσμα τον ανεβάζει στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης.
Το τρίτο σκέλος είναι ένα από τα μεγαλύτερα του Αγώνα, που θα μεταφέρει τους αναβάτες από το Mhamid στην Assa – συνολικά 523 χλμ, συμπεριλαμβανομένων 463 χλμ. ειδικών διαδρομών.

JACOPO CERUTTI
«Ήταν ένα μακρύ και απαιτητικό σκέλος. Ξεκινώντας πρώτος και ανοίγοντας το μονοπάτι για τους άλλους αναβάτες, σκέφτηκα ότι θα με προλάβουν και θα με προσπερνούσαν, αλλά αντίθετα κατάφερα να διατηρήσω έναν καλό ρυθμό σταθερά, χωρίς να κάνω λάθη, και έφτασε μια άλλη μεγάλη νίκη! Το πρώτο μέρος ήταν πραγματικά δύσκολο. Δεν ήταν απλή οδήγηση καθώς είχε κρύο με τον ήλιο να βρίσκεται χαμηλά στον ουρανό και ήταν δύσκολη ειδικά επειδή υπήρχαν πολλές πέτρες στη διαδρομή. Έπειτα, φτάσαμε στους αμμόλοφους – πάντα ένα όμορφο τοπίο – όπου ακολουθούσαν άλλα πραγματικά δύσκολα τμήματα με πολλά σαμαράκια, αλλά ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, η μοτοσυκλέτα μου είχε εξαιρετική αίσθηση. Έχουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο σκέλος μπροστά μας σήμερα, οπότε θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

FRANCESCO MONTANARI
«Σήμερα συνειδητοποίησα πραγματικά τι σημαίνει να αντιμετωπίσεις μια επιδρομή στην Αφρική! Περισσότερα από 380 χλμ. ειδικών διαδρομών είναι εξαιρετικά μεγάλες – φαινομενικά άπειρες – αλλά είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που οδήγησα και η αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα είναι εξαιρετική. Ξεκίνησα καλά και οδήγησα σωστά σε όλο το σκέλος. Είναι κρίμα γιατί ένα λάθος σε ένα ορισμένο σημείο μου κόστισε πολύ χρόνο, διαφορετικά θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα καλύτερα. Αλλά αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Σήμερα θα είναι μια ακόμη μεγάλη και απαιτητική μέρα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button