Περιβάλλον

Απίστευτη καταστροφή με ανθρώπινη υπογραφή στη Γερμανία

Ο απολογισμός εφιαλτικός : Εκατόν τρεις νεκροί από τις πλημμύρες που σάρωσαν καλοκαιριάτικα τη Γερμανία. Για καταστροφή «ιστορικών διαστάσεων» και για «πλημμύρες του αιώνα», κάνει λόγο γερμανική Suddeutsche Zeitung. Μόνο που όσοι μιλάνε για τυχαίο καιρικό φαινόμενο, αγνοούν την πραγματικότητα και την επιστήμη. Το γράφει πολύ χαρακτηριστικά η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Πρόκειται για μια καταστροφή που σχετίζεται αναμφίβολα με την κλιματική αλλαγή». Πρόκειται για καταστροφή με «ανθρώπινη υπογραφή», προειδοποιεί στο κύριο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα. «Εχουμε να κάνουμε με τους νόμους της θερμοδυναμικής, οι οποίοι διέπουν τη φύση, το κλίμα και τον καιρό. Κάθε επιπλέον βαθμός στη θερμοκρασία του πλανήτη επιταχύνει τον κύκλο του νερού. Δηλαδή: Υψηλότερη θερμοκρασία κατά ένα βαθμό συνεπάγεται για την ατμόσφαιρα σχεδόν 7% περισσότερο νερό, το οποίο θα μετατραπεί σε βροχή. Δεν μπορούμε πια να αρνούμαστε την πικρή αλήθεια, στην οποία καταλήγουν οι επιστημονικές έρευνες. Οι μεγάλες καταστροφές στη δυτική Γερμανία φέρουν και τη δική μας υπογραφή. Είναι αδύνατο να ξεγελάσουμε τη φυσική και τους νόμους της Φύσης», σημειώνει η FAZ.

To συμπέρασμα βγάζει και η Πρόεδρος της Κομισιόν,Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Οι πλημμύρες στη Δυτική Ευρώπη αποτελούν σαφή ένδειξη της κλιματικής αλλαγής. Έδειξαν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για δράση. Είναι η ένταση και η διάρκεια των γεγονότων που η επιστήμη λέει ότι είναι μια σαφής ένδειξη της κλιματικής αλλαγής», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής .

Πριν λίγες ημέρες, η ΕΕ παρουσίασε βέβαια το σχέδιό της για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2055.  Επίσης αυτήν την εβδομάδα, η ΕΕ αποφάσισε ότι από το 2035 και μετά δεν θα πρέπει να καταχωρηθούν νέα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μήπως όμως θα είναι πολύ αργά μέχρι τότε;. Μόνο που όσοι μιλάνε για τυχαίο καιρικό φαινόμενο, αγνοούν την πραγματικότητα και την επιστήμη.

«Τίποτα δεν θα είναι πια όπως παλιά», γράφει η Βερολινέζικη TAZ.: «Ένα είναι ωστόσο ήδη σαφές. Η κλιματική αλλαγή είναι μια πρόκληση, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από την ανθρωπότητα. Είναι σωστό και απαραίτητο η Γερμανία να συμβάλει σε αυτή τη προσπάθεια και να περιορίσει δραστικά τις εκπομπές ρύπων. Τους μεγάλους στόχους τους πετυχαίνεις ωστόσο μόνο όταν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου», προειδοποιεί η γερμανική εφημερίδα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας