Περιβάλλον

Άλλο ένα πάρκο «τσέπης» απέκτησε η Αθήνα

Επτά πάρκα «τσέπης», μαζί με το σημερινό που δόθηκε σε χρήση στη συνοικία του Αγίου Αρτεμίου, έχει πλέον ο Δήμος Αθηναίων. Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, στόχος είναι να φθάσουν τα δέκα πάρκα.

Το πάρκο «τσέπης» του Αγίου Αρτεμίου δημιουργήθηκε με την αξιοποίηση της δωρεάς της εταιρίας Nova, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Στο συγκεκριμένο πάρκο «τσέπης» φυτεύτηκαν δύο νέα μεγάλα δέντρα, τα οποία προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα, ενώ συνολικά 250 πολυετή φυτά, ανθισμένα τους περισσότερους μήνες του χρόνου, συμβάλλουν στην αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας. 

Στην πίσω πλευρά του πάρκου δημιουργήθηκε μία πράσινη «πλάτη» από ζαχαροκάλαμα, αποκρύβοντας τον τσιμεντένιο τοίχο ενώ περιφερειακά φυτεύτηκαν δύο σειρές ψηλών αειθαλών θάμνων. Ακόμη, ενισχύθηκε ο φωτισμός με φωτοβολταϊκά πάνελ, ανανεώθηκε ο εξοπλισμός του και έγιναν διάφορες άλλες εργασίες.
 

Πηγή: skai.gr

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο skai.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας