Τεχνολογία

Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά η Apple μέχρι το 2024

Στην κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο φαίνεται πως θα προχωρήσει η «Apple» στις αρχές του 2024, το οποίο θα διαθέτει, μάλιστα, μία πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταρίας και χωρίς… οδηγό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου «Reuters», ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας προχωρά με άκρα μυστικότητα στο «Project Titan», το οποίο αφορά στην δημιουργία ενός αυτοκινήτου με επαναστατική μπαταρία και ένα πλήθος αισθητήρων (LiDAR) χάρις στους οποίους θα αντιλαμβάνεται πλήρως τον χώρο στον οποίο θα κινείται και πιθανότατα θα οδηγείται από μόνο του.

Για την επαναστατική μπαταρία το «Reuters» αναφέρει πως θα δούμε έναν καινοτόμο σχεδιασμό που θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία στο όχημα, ενώ η Apple πειραματίζεται με τη χρήση φωσφορικού σιδήρου – λιθίου που δεν υπερθερμαίνεται και ακυρώνει την ανάγκη για κοβάλτιο. Για τη μπαταρία, το «Reuters» τονίζει πως θα είναι τόσο καινοτόμα, όσο το πρώτο «iPhone».

Πιθανότατα η κατασκευή του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια κάποιας εταιρείας που είναι παραδοσιακή δύναμη στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς να έχει γίνει, ωστόσο, γνωστό κάποιο όνομα.


Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας