Περιβάλλον

Africa Eco Race: H Aprilia συνεχίζει να προηγείται

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jacopo Cerutti με την Aprilia Tuareg ολοκληρώνει το τέταρτο σκέλος του Αγώνα Africa Eco Race και ενισχύει την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία, ενώ ο Francesco Montanari βελτιώνεται και βρίσκεται στην όγδοη θέση του σκέλους και της γενικής βαθμολογίας.
Η Aprilia Tuareg και ο Jacopo Cerutti επιβεβαιώνουν την εξαιρετική τους φόρμα για άλλη μια φορά στο τέταρτο σκέλος του Africa Eco Race. Η μεγαλύτερη διαδρομή ολόκληρου του Αγώνα, με τα 472.41 χλμ. συμπεριλαμβανομένων των 467.36 χλμ. ειδικών διαδρομών, είχε τους αναβάτες να αγωνίζονται στο Μαρόκο από το Oued Draa έως το Fort Chacal στα περίχωρα της Laayoune. Μια διαδρομή βυθισμένη σε σκηνικά που κόβουν την ανάσα, με γρήγορα τμήματα που εναλλάσσονται με μεγάλες διαδρομές πλοήγησης στην έρημο.

Ο Cerutti ξεπέρασε τους άμεσους αντιπάλους του, Pol Tarres, με διαφορά 2 λεπτών, και Alessandro Botturi, περισσότερο από 4 λεπτά πίσω από τον αναβάτη της Aprilia στον τερματισμό. Για τον Jacopo, αυτή είναι η τρίτη νίκη σε τέσσερα σκέλη που έδωσαν ένα άψογο σερί αποτελεσμάτων. Το βάθρο σήμερα αντικατοπτρίζει την κατάσταση στη γενική κατάταξη, με τον Cerutti να προηγείται έναντι των Tarres (+08:55) και Botturi (+10:22).
Ο Francesco Montanari επίσης βελτιώνεται σταθερά, στο ντεμπούτο του σε μεγάλες διαδρομές ράλι, όγδοος σήμερα με τη δεύτερη Tuareg στον Αγώνα και όγδοος στη γενική κατάταξη.
Το κομβόι των μοτοσυκλετών θα παραμείνει στο Μαρόκο και σήμερα για το πέμπτο σκέλος, από το Fort Chacal έως την Dakhla στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Θα υπάρξουν 592.6 συνολικά χιλιόμετρα, 404.06 εκ των οποίων ειδικές διαδρομές, ενόψει μιας ημέρας ξεκούρασης που αξίζει για τις ομάδες και τους αναβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

JACOPO CERUTTI
«Φανταστικό σκέλος χθες. Η διαδρομή ήταν θεαματική και έκανα ένα μεγάλο τμήμα μαζί με τους Tarres και Botturi αφού τους πρόλαβα γύρω στα 200 km. Οι διαδρομές ήταν γρήγορες, λιγότερο ανώμαλες από τις προηγούμενες μέρες, και αυτό μου επέτρεψε να οδηγήσω καλά και να το διασκεδάσω, ακόμα κι αν η πλοήγηση ήταν μάλλον απαιτητική. Τώρα προετοιμαζόμαστε για το σημερινό σκέλος ενόψει της ημέρας ξεκούρασης και της μεταφοράς στη Μαυριτανία».

FRANCESCO MONTANARI
«Μια καλή μέρα. Έκανα καλή πλοήγηση όλη την ημέρα, αλλά ήμουν αρκετά μπροστά προς το τέλος και δεν υπήρχαν διαδρομές για να ακολουθήσω, οπότε έχασα λίγο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, οι δυνατότητες υπάρχουν. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν».
δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά;

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button