Οικονομία

AFRICA ECO RACE: Πολύ κοντά οι πρώτοι στο Μαρόκο

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το τελευταίο στάδιο του AFRICA ECO RACE σε Μαροκινό έδαφος ολοκληρώθηκε με ταχύτητα αστραπής, με τον επιλεκτικό τομέα των 404 χλμ. να ολοκληρώνεται στις 03:31:53 για τις μοτοσυκλέτες και 03:31:53 για τα αυτοκίνητα. Ίδιος χρόνος στο πλησιέστερο δευτερόλεπτο! Κάτι που σπάνια έχει συμβεί στην ιστορία των ράλι πολλαπλών χωρών. Αυτό οφείλεται σίγουρα στο γεγονός ότι από φέτος, τα αυτοκίνητα, τα SSV και τα φορτηγά έχουν μείνει σταματημένα για 20 λεπτά, όπως και οι μοτοσυκλέτες. Είναι αρκετά τυχαίο, αλλά αξίζει να τονιστεί.

Στη μοτοσυκλέτα αυτή τη φορά, η μάχη μεταξύ της APRILIA του Jacopo CERUTTI και των δύο YAMAHA του Pol TARRES και του Alessandro BOTTURI πήγε υπέρ του τελευταίου. Ο Ιταλός κέρδισε με προβάδισμα 00:01:57 επί του συναθλητή του και 00:03:57 επί του CERUTTI. Με άλλα λόγια, οι τρεις αναβάτες πέρασαν μαζί τη γραμμή τερματισμού για τρίτη συνεχόμενη φορά. Επομένως, είναι αδύνατο να τους χωρίσουμε πραγματικά στο Μαρόκο επειδή ο CERRUTI, ο κορυφαίος από την πρώτη μέρα, έχει 00:03:15 πάνω από τον BOTTURI και άλλα 30 δευτερόλεπτα πάνω από τον TARRES.


Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα στη Μαυριτανία, καθώς το έδαφος θα είναι πολύ διαφορετικό από σημείο σε σημείο. Πίσω, στην KTM, ο Ελβετός αναβάτης Alexandre VAUDAN έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, μετά το χθεσινό του σφάλμα πλοήγησης. Τερμάτισε 4ος, μόλις 00:10:50 πίσω από τον νικητή, μπροστά από την APRILIA του Ιταλού Francesco MONTANARI με 00:14:46 διαφορά και του Γάλλου Atilio FERT με KTM σε 00:15:46.
Στην κατηγορία MOTUL XTREME RIDER, η νίκη της ημέρας πήγε στον συμπαθή Γάλλο αναβάτης Nicolas BOTTU με KTM, ενώ ο Ιταλός Stefano CHIUSSI επέκτεινε το προβάδισμά του έναντι του Γάλλου Antoine DETOURBET, αμφότεροι στη HUSQVARNA.
Στη γενική κατάταξη μετά το πέμπτο στάδιο ο CERRUTI με την APRILIA παραμένει στην πρώτη θέση.
Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, οι συμμετέχοντες σε αυτήν την 15η οργάνωση του AFRICA ECO RACE θα μπορούν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να επισκευάσουν τα οχήματά τους στην Dakhla που βρίσκεται στην άκρη της λιμνοθάλασσας. Ένα πολύ αναγκαίο διάλειμμα πριν από τη δεύτερη εβδομάδα του Αγώνα στη Μαυριτανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα μετά και την 5η Ειδική Διαδρομή:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button