Υγεία

Άδεια στο πρώτο τεστ που ανιχνεύει τον κορωνοϊό με την αναπνοή

Above Article Content Ad

Άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο πρώτο τεστ Covid-19 που μπορεί να ανιχνεύσει τον κορωνοϊό σε δείγμα αναπνοής, μέσα σε λίγα λεπτά και με υψηλό βαθμό ακρίβειας χορήγησε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη εγκεκριμένη συσκευή, ικανή να ανιχνεύει λοιμώξεις από κορωνοϊό στην αναπνοή των ασθενών. Ο εξεταζόμενος φυσά σε ένα σωληνάκι και η συσκευή αναλύει το δείγμα με αέρια χρωματογραφία και φασματοσκοπία μάζας προκειμένου να ανιχνεύσει πέντε ενώσεις που απελευθερώνονται σε περίπτωση Covid-19.

Στην ανακοίνωσή του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διευκρινίζεται ότι: «Η σημερινή εξουσιοδότηση είναι ένα ακόμη παράδειγμα της ταχείας καινοτομίας που συμβαίνει με τα διαγνωστικά τεστ για τη νόσο Covid-19», δήλωσε ο κ. Τζεφ Σούρεν, διευθυντής του Κέντρου Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας του οργανισμού (FDA).

Η εγκεκριμένη πλέον συσκευή ονομάζεται «InspectIR Covid-19 Breathalyzer», έχει το μέγεθος μιας χειραποσκευής, και μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα σε λιγότερο από τρία λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συσκευή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ιατρεία, νοσοκομεία και κινητές μονάδες Covid από εκπαιδευμένους μόνο χειριστές.

Ένα μόνο μηχάνημα μπορεί να αναλύσει περίπου 160 δείγματα την ημέρα. Όπως αναφέρει το CNN, η συσκευή δοκιμάστηκε σε δείγμα 2.409 ατόμων που είτε εμφάνισαν συμπτώματα είτε ήταν ασυμπτωματικοί.

Στη μελέτη, το τεστ εντόπισε σωστά το 91% των θετικών δειγμάτων και το 99% των αρνητικών δειγμάτων. Εάν ένα τεστ βγει θετικό στη συσκευή «Breathalyzer», θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με μοριακό τεστ, όπως επισημαίνουν οι Αμερικανοί επιστήμονες. Η InspectIR, η εταιρεία που παράγει τα αλκοτέστ, εκτιμά ότι θα μπορεί να προωθεί στην αγορά περίπου 100 συσκευές «Breathalyser» την εβδομάδα.

Article inline ad #5

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button