Οικονομία

8.543 ΑΦΜ χρωστούν στην εφορία 87,39 δισ. ευρώ!

Το 80% του συνόλου των οφειλών στο δημόσιο αντιστοιχεί στο 0,24% του συνόλου των φορο-οφειλετών, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, μόλις 8.543 ΑΦΜ  -φυσικά και νομικά πρόσωπα-, αριθμός που αντιστοιχεί στο 0,24% των φορο-οφειλετών, έχουν ληξιπρόθεσμα φορολογικά χρέη συνολικού ύψους 87,39 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το σύνολο των ανείσπρακτων οφειλών στο δημόσιο ανέρχεται σε 109 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από τους 8.543 μεγαλοοφειλέτες, οι 5.204 είναι νομικά πρόσωπα που έχουν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 63,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι υπόλοιποι 3.339 οφειλέτες είναι φυσικά πρόσωπα, με ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 23,89 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής, οι συγκεκριμένοι οφειλέτες χρωστούν ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας, ποσά που θεωρείται αδύνατον να εισπραχθούν. Στα χρέη αυτά εντάσσονται οφειλές από επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει, από προβληματικές εταιρείες της δεκαετίας του 1980 και του 1990, επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα και φυσικά πρόσωπα που ήταν συνυπεύθυνα για τα χρέη αυτά.

Η ΑΑΔΕ από τα συνολικά ανείσπρακτα χρέη των 109 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει χαρακτηρίσει ως ανεπίδεκτα είσπραξης τα 23,81 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, 531.270 φυσικά και νομικά πρόσωπα, που αντιστοιχούν στο 15% του συνόλου των οφειλετών της εφορίας, χρωστούν ποσά μέχρι 50 ευρώ. Από τους μικροοφειλέτες αυτούς, οι 70.774 χρωστούν ποσά μικρότερα από… 1 ευρώ!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας