ΓυναίκαΟμορφιά

5 tips για να περιορίσετε τον χρόνο του παιδιού σας στις οθόνες του κινητού

Oι γονείς έρχονται πολύ συχνά αντιμέτωποι με τον ανεξάντλητο χρόνο που περνούν τα παιδιά μπροστά σε μια οθόνη και ιδιαίτερα στο κινητό.

Ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει η ραδιενέργεια πάνω στα παιδιά τους και είναι απόλυτα λογικό. Πολλές φορές προσπαθούν να περιορίσουν τον χρόνο, αλλά μάταια.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας πέντε tips για να περιορίσετε τον χρόνο του παιδιού σας στις οθόνες του κινητού και όχι μόνο!

  • Προσθέστε χρόνο χωρίς τεχνολογία στο πρόγραμμα της οικογένειας σας. Καθιερώστε μέσα στην ημέρα, ένα χρονικό πλαίσιο που θα κάνετε πράγματα μαζί, χωρίς την βοήθεια της τεχνολογίας.
  • Μειώστε και εσείς τον δικό σας χρόνο από την τεχνολογία. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα παιδιά μιμούνται αυτά που βλέπουν, άρα εάν δεν είστε συνεχώς πάνω από μια οθόνη εσείς οι ίδιοι, δεν θα είναι ούτε τα παιδιά σας.
  • Αφήστε τα παιδιά να ορίσουν μόνα τους τον χρόνο που περνούν στην οθόνη. Καλό θα ήταν να συζητήσετε με το παιδί, τον χρόνο που θα περνάει με το κινητό και όχι να του το επιβάλλεται. Χρειάζονται καθοδήγηση, ώστε να πάρουν την σωστή απόφαση.
  • Εξηγήστε τους τι χάνουν όταν αφιερώνουν χρόνο σε συσκευές. Δώστε τους να καταλάβουν, ότι αν έχουν 3 ώρες ελεύθερο χρόνο και επιλέξουν να τον σπαταλήσουν στο κινητό ή στην τηλεόραση, δεν θα τους μείνει χρόνος για να παίξουν με τους φίλους τους ή για αν ζωγραφίσουν.
  • Όχι ηλεκτρονικές συσκευές στο δωμάτιο του παιδιού. Με αυτόν τον τρόπο θα μπουν όρια και θα ελεγχθεί η κατάσταση. Θα ξέρει ότι από την στιγμή που βρίσκεται στο δωμάτιο του, η ώρα της τεχνολογίας τελείωσε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button