ΓυναίκαΟμορφιά

Ύδρα: H μακροσκελής ανάρτηση του Δημάρχου μετά τις εικόνες με τα φορτωμένα γαϊδουράκια

Εικόνες κακοποίησης ζώων από την Ύδρα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες με χρήστες των social media να καταγγέλλουν ότι γαϊδούρια στο νησί φορτώνονται με βαριά αντικείμενα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών. Τα ζώα κουβαλούν ολόκληρα ψυγεία και τα αναγκάζουν να τα μετακινούν στην πλάτη τους.

Στα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ώρες, απάντησε με μακροσκελή του ανάρτηση στο Facebook ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και κάλεσε την Εριέττα Κούρκουλου να πάει στο νησί για να ενημερωθεί.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Ύδρας

Η Παραπληροφόρηση Πρέπει να Σταματήσει! Προσκαλούμε την κ. Ερριέτα Κούρκουλου -Λάτση να έρθει να ενημερωθεί και να συζητήσουμε!

Με έκπληξη διαβάσαμε σε δημοσιογραφικούς ιστότοπους για την ανάρτηση της κ. Κούρκουλου-Λάτση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, όπου κάνει λόγο για αδικαιολόγητες εικόνες στο Νησί μας λόγω των ζώων εργασίας.

Αρχικά, θα πρέπει για τους «φιλόζωους» που προκάλεσαν ή έγραψαν, χωρίς καμία επιφύλαξη ή έρευνα, διάφορα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διευκρινιστούν δύο πράγματα:

Το ζώο στο βίντεο είναι μουλάρι. Σύμφωνα με τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις, ένα μουλάρι μπορεί φορτωθεί με έως 100 κιλά. Οι οικιακές συσκευές, όπως οι ηλεκτρικές κουζίνες, τα πλυντήρια και τα ψυγεία, στις συσκευασίες τους αναγράφουν το βάρος τους. Σε καμία περίπτωση το βάρος αυτών των οικιακών συσκευών δεν ξεπερνά τα 100 κιλά.

Στην Ύδρα, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τροχοφόρων και μοτοποδηλάτων γεγονός που σε συνδυασμό με τον αμφιθεατρικό χαρακτήρα της πόλης μας, καθιστά εδώ και αιώνες, την χρησιμοποίηση ζώων εργασίας επιβεβλημένη. Ο οικισμός της Ύδρας, ο οικισμός χωρίς αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα, με τη μοναδική αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά, έχει κτισθεί από ανθρώπους και ζώα μέσα σε πλήρη αρμονία και σε σχέση αμοιβαίας αγάπης και συνύπαρξης.

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε στο Νησί μας είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγωγιατών της Ύδρας, φροντίζει και περιποιείται τα ζώα εργασίας με ιδιαίτερο ζήλο. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή τα ζώα αυτά τους εξασφαλίζουν τα προς το ζην, αλλά πρωτίστως διότι οι ίδιοι είναι φορείς φιλοζωϊκής κουλτούρας στην πράξη και όχι στα λόγια. Αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και δεν τα θυμούνται μόνο το καλοκαίρι, για να αναρτήσουν παραπλανητικές φωτογραφίες ή βίντεο και ένα ανακριβές σχόλιο στο διαδίκτυο και να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Πέρα από τους ανακριβείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς «για ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Ύδρα», οι διάφορες αναφορές και δημοσιεύματα αγνοούν επιδεικτικά την έντονη φιλοζωική δραστηριότητα του Δήμου Ύδρας. Μόλις πριν λίγους μήνες, με έξοδα του Δήμου Ύδρας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε συνεργασία με την Animal Action Hellas, ακόμη μια δράση φροντίδας ιπποειδών, η οποία περιελάμβανε δωρεάν κτηνιατρική, πεταλωτική και οδοντιατρική φροντίδα, καθώς εκπαίδευση των αγωγιατών και ιατρικές συμβουλές. Η αγάπη των Υδραίων για τα ζώα τους αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, καθώς σε 92 ζώα παρασχέθηκαν οι υπηρεσίες κτηνιατρικής φροντίδας και σε 60 ζώα τοποθετήθηκαν microchip.

Κατόπιν των όσων προαναφέρθηκαν, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προκαλεί παραπληροφόρηση και δυσφήμιση για το Νησί μας και τους κατοίκους του. Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματος μας, απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button