ΓυναίκαΜόδα

Σήμερα η κηδεία του ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα στον Ηλία Λογοθέτη συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στα 85 του χρόνια, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του και τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο γιος του επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος σε ένα instastory έγραψε σε μία μαύρη σελίδα «Αντίο γαλάζια μάτια». Μια μέρα μετά, επανήλθε στο Facebook και ενημέρωσε πού και πότε θα γίνει η κηδεία του πατέρα του.

Η κηδεία του Ηλία Λογοθέτη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ταφεί στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Η ζωή και το έργο του

Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ. Σύζυγός του, η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button