ΕνημέρωσηΠολιτική

Όταν ο στόλος «απλώνεται» στη Μεσόγειο

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού εξέρχονται του Ναυστάθμου και αναπτύσσονται σε θέσεις φρούρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είναι επίσης συγκινητικό το γεγονός ότι τα πληρώματα θα βρεθούν για χρόνο που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν πόσο  μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους. Θυμίζει η νέα κρίση του Oruc Reis ημέρες Αυγούστου με σχεδόν όλο τον στόλο στο Αιγαίο και στη ΝΑ Μεσόγειο.

Οι επιτελείς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν κάθε κίνηση του Oruc Reis, αλλά και του τουρκικού στόλου. Γνώριζαν (και γνωρίζουν), ανά πάσα ώρα πού βρίσκονται τα τουρκικά πλοία (αλλά και τα τουρκικά υποβρύχια). Ήξεραν φερ΄ειπείν ότι την Τετάρτη το μεσημέρι Oruc Reis είχε φθάσει 20 ν.μ. από το Καστελλόριζο, παρά το γεγονός ότι είχε κλειστό το σύστημα εντοπισμού του (το άνοιξε αργά το απόγευμα). Γνώριζαν επίσης ότι γύρω από το ερευνητικό πλοίο βρίσκονται έξι πολεμικά πλοία, τα οποία όμως παρακολουθείται η κάθε κίνησή τους από τις φρεγάτες, από τα υποβρύχια και από τα συστήματα εγκαίρου προειδοποίησης. Ήξεραν τέλος τις συνεχείς προσπάθειες των τούρκων να εντοπίσουν ελληνικά υποβρύχια χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Απλώνεται ο στόλος μας στην περιοχή, όχι βεβαίως, όπως μου εξήγησαν μόνον κοντά στο Κστελλόριζο, αλλά παντού, όπου κριθεί αναγκαίο για την αποτελεσματική  άμυνα της χώρας. Τα πληρώματα των πλοίων, αλλά και των πολεμικών αεροπλάνων (που έχουν πάλι «φορτώσει») βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και όπως μου λένε οι επιτελείς αυτό που  διακρίνει τα πληρώματα και τους πιλότους είναι η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα. Ψυχραιμία και στρατηγική για να διαχειριστούν μια ακόμα σοβαρή στρατιωτικής κρίσης με την Τουρκία.

Πηγή: Βηματοδότης


Πηγή

Sponsor Links

HilTop
AdNow
loading...
Mgid
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close