Οικονομία

Tesla: Θα απολύσει πάνω από το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως

Πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως θα απολύσει η Tesla, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας που είδε το Reuters.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της μείωσης των πωλήσεων της εταιρείας που σημειώνεται εν μέσω ενός εντεινόμενου πολέμου τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα, η Tesla αποφάσισε την μείωση του αριθμού των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο κατά 10%, χωρίς, όμως, να διευκρινίζεται πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν.

Η μεγαλύτερη στον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανία βάσει της αγοραίας αξίας της, είχε το Δεκέμβριο του 2023 συνολικά 140.473 εργαζομένους, σύμφωνα με τα τελευταία ετήσια στοιχεία που έχει ανακοινώσει. 

«Καθώς ετοιμάζουμε την εταιρεία για την επόμενη φάση ανάπτυξής μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δούμε κάθε πλευρά της εταιρείας για μειώσεις κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας», αναφέρει στο εσωτερικό υπόμνημα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ (Elon Musk).

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχουμε κάνει εμπεριστατωμένη επιθεώρηση του οργανισμού και πήραμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων κατά περισσότερο από 10% παγκοσμίως», προσθέτει. Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Η τιμή των μετοχών της κατέγραψε σήμερα πτώση 0,3% στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα της Wall Street.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Tesla: Θα απολύσει πάνω από το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button