Υγεία

Όλες οι «Τρέχουσες Εξελίξεις στην Ακτινολογία»

Συνέδριο με θέμα «Τρέχουσες Εξελίξεις στην Ακτινολογία», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού και μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, διοργανώνει στις 9-11 Δεκεμβρίου η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Βασικός σκοπός του Συνεδρίου, μέσα από το υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση για τις τρέχουσες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες διευρύνουν περαιτέρω το φάσμα των εφαρμογών της Ακτινολογίας και ενισχύουν τον κλινικό ρόλο της ειδικότητας μας στον ασθενή από τη διάγνωση έως τη θεραπεία των νοσημάτων.

Η Ακτινολογία σήμερα έχει κεντρικό ρόλο:
  • Στην πανδημία COVID-19.
  • Στα προγράμματα προληπτικού-προσυμπτωματικού ελέγχου του πλυθυσμού (ενδεικτικά, για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του πνεύμονα).
  • Στον ογκολογικό ασθενή από την αρχική διάγνωση της νόσου, τη σταδιοποίηση, την επιλογή και το σχεδιασμό της κατάλληλης θεραπευτικής προσέγγισης και την εκτίμηση της ανταπόκρισης στη θεραπεία, μέσα από τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους της Ογκολογικής Απεικόνισης.
  • Στη διάγνωση και παρακολούθηση των ασθενών σε όλο το φάσμα της Παθολογίας με εξειδικευμένες απεικονιστικές μεθόδους και τεχνικές, όπως στους Τομείς της Καρδιαγγειακής Απεικόνισης, Νευροακτινολογίας, Παιδοακτινολογίας, Υβριδικής Απεικόνισης, Απεικόνισης Μαστού και Μυοσκελετικού συστήματος. Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αναβαθμίσει τις απεικονιστικές εξετάσεις με νέες τεχνικές, όπως η αξονική στεφανιογραφία, η μαγνητική τομογραφία καρδιάς, η μαγνητική φασματοσκοπία, η πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία προστάτη και η ελαστογραφία στους υπερήχους, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες της απεικόνισης.
  • Στην εφαρμογή και χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις απεικονιστικές μεθόδους, ένα νέο ευρύ πεδίο έρευνας, που μελλοντικά αναμένεται να επιφέρει σημαντικό κλινικό όφελος.

Η Ακτινολογία χρησιμοποιεί και αξιοποιεί τις τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις των συστημάτων απεικόνισης στην Επεμβατική Ακτινολογία, η οποία πλέον έχει κατακτήσει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία όγκων (Επεμβατική Ογκολογία), αγγειακών και λοιπών παθήσεων καθώς και στη διαχείριση και θεραπεία αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων-Stroke (Επεμβατική Νευροακτινολογία).

Η Κλινική Ακτινολογία, ως μια Ιατρική Ειδικότητα συνυφασμένη με την τεχνολογία, συνεχώς εξελίσσεται, διευρύνεται και αναδεικνύεται. Η ενημέρωση και εκπαίδευση των Ακτινολόγων για τις τρέχουσες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις αποτελεί βασικό έργο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας με σκοπό το όφελος του ασθενούς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button