Πολιτική

Η Όλγα Γεροβασίλη το… θηλυκό alter ego του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι η απάντηση στο «βρείτε μου αντίπαλο» που δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αρτινή βουλευτής αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να ανέβει με τη σειρά της στο βήμα των ομιλητών, καθώς η υποψηφιότητά της για την ηγεσία έχει «κλειδώσει». 

Όλα δείχνουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη θα τεθεί αντιμέτωπη του Στέφανου Κασσελάκη στη νέα μάχη για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, με την έμπειρη πολιτικό να ανοίγει τα χαρτιά της, ενδεχομένως στο 4ο Συνέδριο, κατά την προγραμματισμένη ομιλία της το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Θέση υπέρ της… συντοπίτισσάς του, Όλγας Γεροβασίλη, και πρώην στενής του συνεργάτη, αναμένεται να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μόλις αρχίσουν οι περιοδείες των υποψηφίων προέδρων, η 63χρονη πρώην υπουργός θα λάβει μία δήλωση στήριξης από τον άλλοτε πολιτικό της προϊστάμενο.

Μάλιστα, η Όλγα Γεροβασίλη συνομίλησε ήδη με τον Αλέξη Τσίπρα και έλαβε διαβεβαιώσεις πως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωσης στήριξής της.

Άλλωστε, στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα η Όλγα Γεροβασίλη είχε διατελέσει υπουργός Προστασίας του Πολίτη (2018 – 2019), υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης (2016 – 2018) και υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος (2015 – 2016).

Κάλπες του Μαρτίου (;)

Ως επικρατέστερη ημερομηνία της κάλπης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας φέρεται η 9η ή 10η Μαρτίου, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τετραπλή αναμέτρηση σε δύο εβδομάδες από τώρα, για νομαρχιακές οργανώσεις μελών κεντρική επιτροπή και εκλογή προέδρου.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η 10η Μαρτίου, ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών ανάδειξης νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δεσμευτική. Ο προφανής λόγος είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αναχωρήσει για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία έως τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τα στελέχη που αντιτίθενται στον Στέφανο Κασσελάκη, να είναι πολύ κοντά, όπως όλα δείχνουν, στο να δώσουν απάντηση στην παρότρυνση / πρόκληση του προέδρου: «Βρείτε μου αντίπαλο να πάμε σε κάλπες»!

Όλες οι πλευρές αυτή την ώρα σταθμίζουν τις κινήσεις τους μετά τον αιφνιδιασμό του Αλέξη Τσίπρα και τις βολές κατά Κασσελάκη. Οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία αναζητούν συμμαχίες και πρόσωπα που θα βγουν μπροστά και θα τους στηρίξουν. Ο Στέφανος Κασσελάκης καταστρώνει τη δική του στρατηγική και υπογραμμίζει ότι η δύναμή του είναι τα μέλη του κόμματος.

Τις επόμενες ώρες ξεκαθαρίζει το τοπίο από την πλευρά της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία συνομιλεί με τα κορυφαία στελέχη και βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις.

Φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει την υποστήριξη ενός μεγάλου κομματιού, των παραδοσιακών στελεχών της Κουμουνδούρου, τους λεγόμενους «προεδρικούς» επί ηγεσίας Τσίπρα.

Παρότι συζητιούνται ακόμη άλλα ονόματα για την ηγεσία, που θα μπορούσαν να αντιπαρατεθούν με τον Στέφανο Κασσελάκη, αυτή τη στιγμή προκύπτει – σχεδόν με βεβαιότητα – μόνον η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας απάντησε από το βήμα του 4ου συνεδρίου στη φράση Κασσελάκη «φέρτε μου αντίπαλο», λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν σύντροφοι.

Ο Σωκράτης Φάμελλος δεν έχει αφήσει να εννοηθεί από τις τοποθετήσεις του ότι πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ενότητα και ηρεμία.

Η 24η Φεβρουαρίου είναι η μέρα που θα δώσει εικόνα και κατεύθυνση για το πού πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το θέμα των υποψηφιοτήτων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναδειχθεί πρόεδρος στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 με ποσοστό 56%, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με ισχυρό ρεύμα εσωκομματικής αμφισβήτησης.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA:

 

Ποια είναι η Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη γεννήθηκε στην Άρτα το 1961.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική, με εξειδίκευση στην αξονική και μαγνητική τομογραφία, στην παιδοακτινολογία και στη γυναικολογική ακτινολογία. Από το 1993 έως το 2012, άσκησε ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα.

Από το 1997 μέχρι το 2003 διετέλεσε Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας και από το 2003 μέχρι το 2005 Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.

Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά, Χημικό Μηχανικό, και έχουν τρία παιδιά, τον Φαίδωνα, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο.

Πολιτική σταδιοδρομία

Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, ενώ το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος.

Στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας και στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη».

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 εξελέγη βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τον συνδυασμό «Ήπειρος Ανατροπής».

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 επανεξελέγη βουλευτής Άρτας.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2015 ορίστηκε κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και στις 18 Ιουλίου 2015 ορκίστηκε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, αξίωμα που διατήρησε μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ανανέωσε τη βουλευτική της θητεία και ορκίστηκε ξανά υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στον ανασχηματισμό της 5ης Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στον ανασχηματισμό της 29ης Αυγούστου 2018 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Στις εκλογές της ίδιας χρονιάς επανεξελέγη βουλευτής Άρτας και στις 16 Ιουλίου ορίστηκε γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 ανανέωσε τη βουλευτική της θητεία, ενώ στις 4 Ιουλίου του ίδιου χρόνου εξελέγη Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

To άρθρο Η Όλγα Γεροβασίλη το… θηλυκό alter ego του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button