Τεχνολογία

Europa League: «Σίφουνας» η Μαρσέιγ, συνέτριψε 4-0 τη Βιγιαρεάλ!

Αρκετές ομάδες εξασφάλισαν από τους πρώτους αγώνες την πρόκριση στους προημιτελικούς του Europa League, μετατρέποντας τις ρεβάνς σε τυπική διαδικασία. Μία από αυτές είναι η Μαρσέιγ, η οποία συνέτριψε 4-0 τη Βιγιαρεάλ στο «Βελόντρόμ» με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ. Κυριαρχική εμφάνιση από τους Γάλλους, απέναντι στον πρώην προπονητή τους, Μαρθελίνιο, ο οποίος ανέλαβε τη Βιγιαρεάλ το Νοέμβριο.

Επίσης, την πρόκριση «καθάρισαν» η Λίβερπουλ και η Ρόμα. Οι «κόκκινοι» διέλυσαν 5-1 τη Σπάρτα στην Πράγα με δύο γκολ του Ντάργουϊν Νούνιες και από ένα των ΜακΆλιστερ, Λουίς Ντίας, Σόμποσλαϊ. Οι «τζαλορόσι» του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, νίκησαν 4-0 τη Μπράιτον στο «Ολύμπικο» με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, μετατρέποντας τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία. Η «παρθενική» συμμετοχή της Μπράιτον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σταματάει στους «16» του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβάδισμα πήρε η Μίλαν με το 4-2 επί της Σλάβια Πράγας, η οποία έμεινε με 10 παίκτες από το 26΄ (αποβολή Μαλίκ Ντιούφ). Ωστόσο, σκόραρε δύο φορές με αριθμητικό μειονέκτημα κι αυτό σίγουρα ανεβάζει την ψηχολογία της ενόψει του β΄ αγώνα. Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπενφίκα και Ρέιντζερς μετά το 2-2 της Λισαβόνας, με τους Σκοτσέζους να «αγγίζουν» την έκπληξη, αλλά να δέχονται την ισοφάριση από αυτογκόλ. «Ορθάνοιχτη» η πρόκριση και στο ζευγάρι Φράιμπουργκ-Γουέστ Χαμ, αφού το 1-0 της γερμανικής ομάδες κάθε άλλο παρά τη διασφαλίζει ενόψει της ρεβάνς του Λονδίνου.

Για ακόμα μία φορά η εκπληκτική Λεβερκούζεν βρήκε τον τρόπο να παραμείνει αήττητη! Στον πρώτο αγώνα των «16» του Europa League αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Καραμπάχ στη Μπακού, παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 έως το 70΄ (μείωσε ο Βιρτς), ενώ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με τον Πάτρικ Σικ! Έτσι, η ομάδα-θαύμα του Τσάμπι Αλόνσο παραμένει αήττητη από το ξεκίνημα της σεζόν, σε μία διαδρομή επτά μηνών και 35 επίσημων αγώνων όλων των διοργανώσεων! Ο Βραζιλιάνος Ζουνίνιο Βιέιρα και ο Αλγερινός Γιασίν Μπενζία σημείωσαν στο πρώτο ημίχρονο τα γκολ των γηπεδούχων. Τώρα η Λεβερκούζεν καλείται να «σφγραγίσει» την πρόκριση στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (14/3) στη Γερμανία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Europa League:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Αταλάντα (Ιταλία) 1-1

(17΄ Παουλίνιο – 39΄ Σκαμάκα)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-5

(46΄αυτ. Μπράντλεϊ – 6΄πεν. ΜακΆλιστερ, 25΄,45+3΄ Νούνιες, 53΄ Ντίας, 90+4΄ Σόμποσλαϊ)

 

Ρόμα (Ιταλία)-Μπράιτον (Αγγλία) 4-0

(12΄ Ντιμπάλα, 43΄ Λουκάκου, 64΄ Μαντσίνι, 68΄ Κριστάντε)

 

Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) 2-2

(26΄ Μπενζιά, 45+1΄ Βιέιρα – 70΄ Βιρτς, 90+2΄ Σικ)

 

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 4-0

(23΄ Βερτού, 42΄πεν.,59΄ Ομπαμεγιάνγκ, 28΄αυτ. Μοσκέρα)

 

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 2-2

(45+2΄πεν. Ντι Μαρία, 67΄αυτ. Γκόλντσον – 7΄ Λόρενς, 45+5΄ Στέρλινγκ)

Φράιμπουργκ (Γερμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 1-0

(81΄ Γκρέγκοριτς)

Μίλαν (Ιταλία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 4-2

(34΄ Ζιρού, 44΄ Ράιντερς, 45+1΄ Λόφτους Τσικ, 85΄ Πούλισικ – 36′ Ντούντερα, 65΄ Στραντς)

 

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 14/3

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button