Τεχνολογία

Μπαρτζώκας: «Έχουμε σοβαρή τύχη να νικήσουμε αν ελέγξουμε τα λάθη μας και τις κατοχές τους»

Αναχώρησε, με τσάρτερ, για τη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου που ανέβασε πυρετό λόγω ίωσης, για τους δύο πρώτους «τελικούς», με την Μπαρτσελόνα (24/4, 22:00 Novasports 4HD), στα πλέι οφ της Euroleague.

O προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, έκανε λόγο για… «δυσκολία εγχειρήματος», αλλά την ίδια ώρα… άφησε ένα παράθυρο αισιοδοξίας. «Έχουμε σοβαρή τύχη να νικήσουμε αν ελέγξουμε τα λάθη μας και τις κατοχές τους», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά αναφέρθηκε και στην έδρα της Μπαρτσελόνα, αφού την τρέχουσα σεζόν σε 17 εντός έδρας παιχνίδια στην κανονική περίοδο, οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν μόνο δύο φορές.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δυσκολία του εγχειρήματος. Όμως, έχουμε συγκεντρωθεί στο πρώτο παιχνίδι μόνο όχι στην σειρά», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Ο Παπανικολάου ανέβασε πολύ πυρετό και έπρεπε να μείνει πίσω. Όποιος ξέρει τον Ολυμπιακό ξέρει ότι είναι σημαντική η παρουσία του και η απουσία του προφανώς θα είναι σημαντική. Ευτυχώς φέτος έχουμε αρκετούς παίκτες για να μπορέσουν να κάνουν τα πράγματα που εκείνος κάνει στο παρκέ».

Για τους «μπλαουγκράνα» είπε: «Η Μπαρτσελόνα είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα. Με μια πολύ δυνατή έδρα. Διάβασα πως είναι η πιο δυνατή έδρα στην Ευρωλίγκα. Αυτό σημαίνει πως εμείς για να κερδίσουμε εκεί θα πρέπει να κάνουμε πραγματικά καλά παιχνίδια. Και ομαδικά, αλλά και ατομικά οι παίκτες να βρεθούν σε καλή βραδιά. Το πλάνο μας πρέπει να είναι αποτελεσματικό. Νομίζω πως γενικά πάντα τα ριμπάουντ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Οι κατοχές… Γενικά τα μαθηματικά είναι σημαντικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε τα ποσοστά τους. Εμείς αποδεδειγμένα έχουμε καλή άμυνα, αλλά πρέπει να μην τους δώσουμε παραπάνω κατοχές, να μην κάνουμε λάθη και αν ελέγξουμε το παιχνίδι όσον αφορά αυτό, θεωρώ πως θα έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button