Τεχνολογία

Μητέρα παλεύει με τις Αρχές για να πάρει πίσω τα παιδιά της

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς που βιώνει η Μαρία Παλαιού, ψυχολόγος και μητέρα, η οποία βρέθηκε κατηγορούμενη για την αρπαγή των παιδιών της. Όπως καταγγέλλει η ιδία και ο συνήγορός της Γιώργος Μαυρομάτης στην τηλεόραση της «Ζούγκλας», από το 2021 ο πρώην σύζυγός της Γιώργος Αποστολάκης προσπαθεί με κάθε μέσο να πάρει τα παιδιά από την Ρόδο, όπου ζουν με την μητέρα τους, για να τα πάρει μαζί του στην Αμερική.

Ο πατέρας είχε υποβάλει αίτηση ζητώντας την επιστροφή των παιδιών και την εφαρμογή των διατάξεων της σύμβασης της Χάγης. Ωστόσο, η απόφαση που εκδόθηκε το 2022 δικαίωσε την κ. Παλαιού καθώς ο δικαστής θεώρησε πως υφίσταται μεγάλος κίνδυνος για την ψυχική υγεία των παιδιών εάν επέστρεφαν στην Αμερική. Παράλληλα, το δικαστήριο αναγνώρισε πως η μητέρα ασκούσε εν τοις πράγμασι την επιμέλεια των παιδιών επιδικάζοντας διατροφή στον πατέρα, την οποία, όπως καταγγέλλεται, δεν κατέβαλε τακτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο ενάγων άσκησε έφεση κατά της απόφασης με αποτέλεσμα να γίνει δεκτή υποχρεώνοντας την κ. Παλαιού να πάρει τα παιδιά και να τα πάει πίσω στην Αμερική. Έπειτα όμως από προσφυγή της μητέρας και του συνηγόρου της Γιώργο Μαυρομάτη στον Άρειο Πάγο ανεστάλει η εκτέλεσή της. Νομίμως, λοιπόν έως και εκείνη την στιγμή τα παιδιά έμεναν μαζί της. Όταν όμως έγινε η συζήτηση της κύριας αίτησης της αναίρεσης η Αρεοπαγίτης που δίκασε την υπόθεση έκρινε πως είχε δίκιο η απόφαση του εφετείου η οποία ισχύει έως και σήμερα, δηλαδή τα παιδιά πρέπει να πάνε στις ΗΠΑ, στον πατέρα.

Ωστόσο υπάρχουν εκκρεμείς δίκες και στις ΗΠΑ. Εκεί εκδόθηκαν διάφορες αποφάσεις, με την τελευταία να δίνει την επιμέλεια στον πατέρα. Η απόφαση αυτή, όπως εξηγεί ο συνήγορος της κυρίας Παλαιού, στην Ελλάδα δεν ισχύει.

Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν την μητέρα για να της πάρουν τα παιδιά

Αδιανόητα είναι όμως τα όσα συνέβησαν την Τρίτη (16/4) στην Ρόδο. Ενώ τα παιδιά ήταν στο σχολείο ο πατέρας εμφανίστηκε και επιχείρησε να τα πάρει. Οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να του τα δώσουν και τελικά παραλήφθηκαν από την μητέρα τους και πήγαν μαζί της σε κοντινό σπίτι. Εκεί κατέφθασαν αστυνομικοί με δικαστικό λειτουργό οι οποίοι βιαιοπράγησαν άγρια εναντίον της και αποσπώντας τα με βαναυσότητα από την αγκαλιά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτοτε η μητέρα τους δεν γνωρίζει που βρίσκονται. Η κ. Παλαιού οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και παρέμεινε κρατούμενη καθώς προέκυψε πως είχε διαπράξει αρπαγή των παιδιών της! «Με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αρπαγή», ξεκαθαρίζει ο δικηγόρος. Ωστόσο, με νομικό τέχνασμα της απαγγέλθηκαν πλημμεληματικές κατηγορίες και κακουργηματικές κατηγορίες στους εκπαιδευτικούς που αρνήθηκαν να επιτρέψουν στον πατέρα να πάρει τα παιδιά.

Το δικαστήριο όμως επέλεξε να συνενώσει τις δικογραφίες με αποτέλεσμα να πρέπει να απολογηθεί η κ. Παλαιού, παρατείνοντας την κράτησή της έως την Τετάρτη. Κατά την απολογία τους σήμερα τόσο η μητέρα όσο και η εκπαιδευτικός αφέθηκαν ελεύθερες με την απόφαση του δικαστηρίου να απαγορεύει στον κ. Αποστολάκη να βγάλει τα παιδιά από τη χώρα.

Οι ισχυρές δικαστικές «πλάτες» του πρώην συζύγου

Ωστόσο, η επιείκεια που δείχνουν οι Αρχές και τα δικαστήρια στον πρώην σύζυγο, μόνο τυχαία δεν είναι…

Παρά τις αλλεπάλληλες μηνύσεις της μητέρας και του συνηγόρου τους δεν έχει διαταχθεί ποτέ από κανένα αστυνομικό όργανο η σύλληψη του, παρ’ ότι τα αδικήματα για τα οποία τον καταγγέλλουν είναι διαρκή. Παράλληλα, ενώ η αμερικανική απόφαση για να εκτελεσθεί στην Ελλάδα θα έπρεπε να περάσει την βάσανο της κρίσης και της αναγνώρισης του ελληνικού δικαστηρίου «ο πατέρας μαζί με τις δικαστικές πλάτες που έχει, κατάφεραν να οργανώσουν ένα σύστημα που έθεσε την κ. Παλαιού κατηγορούμενη».

Όπως αποκαλύπτει η ίδια η μητέρα, ο πρώην σύζυγός της έχει υψηλά ιστάμενα συγγενικά πρόσωπα σε θέσεις «κλειδιά» με αποτέλεσμα, με δικαστικά τερτίπια, να βγαίνουν ευνοϊκές για αυτόν αποφάσεις, υπονοώντας ότι έχει πέσει θύμα παραδικαστικού κυκλώματος.

Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα

«Τα παιδιά μου έχουν κακοποιηθεί τόσο από τον πατέρα τους όσο και από συγγενείς πρώτου βαθμού» καταγγέλλει η κ. Παλαιού ζητώντας επιτακτικά να γυρίσουν πίσω σε αυτήν. «Δεν μπορεί οι αποφάσεις τόσο προκλητικά να βγαίνουν υπέρ του και να βρίσκομαι εγώ στα κρατητήρια χωρίς να έχω κάνει τίποτα, να με χτυπούν και να μου παίρνουν τα παιδιά μου. Δεν ξέρω πού είναι τα παιδιά μου. Ποιος κάνει αρπαγή τώρα; Και ποιοι είναι οι συνεργοί του;», διερωτάται η μητέρα ζητώντας απαντήσεις.

Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε η Μαρία Παλαιού και ο συνήγορός της Γιώργος Μαυρομάτης στην «Ζούγκλα»:

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button