Υγεία

Χατζηθεοδοσίου: Έλλειμμα ασφάλισης από φυσικές καταστροφές

Την διαπίστωση ότι οι πολίτες στην Ελλάδα δεν ασφαλίζουν ούτε τις κατοικίες τους ούτε τις επιχειρήσεις ούτε και τα αυτοκίνητά τους για τον κίνδυνο των φυσικών καταστροφών και παραμένουν, κατά πολύ, πίσω από τους άλλους Ευρωπαίους, επανέλαβε καλώντας σε επαναπροσδιορισμό όλων απέναντι στο θέμα, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Επίσης ο πρόεδρος ανέφερε ότι σε άλλες χώρες της ΕΕ αυτή η κάλυψη των πολιτών φθάνει στο 75% ενώ στην Ελλάδα είναι κάτω του 15%. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, το έλλειμμα ασφαλιστικής συνείδησης είναι μεγάλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως είπε, έχει αναδείξει την αναγκαιότητα της υποχρεωτικότητας κάποιων ασφαλιστικών καλύψεων όπως συμβαίνει στις άλλες χώρες της ΕΕ όπως επίσης και την σημασία της συνεργασίας κράτους και ιδιωτών προκειμένου να επιτευχθεί κάλυψη απέναντι στις καταστροφές κάτι που θα στηρίξει και τους πολίτες ατομικά και το κράτος συλλογικά καθώς δε μπορεί να σηκώνει αυτό το βάρος των αποζημιώσεων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button