Οικονομία

Χατζηδάκης για 30ετές ομόλογο: Σημαντική επιτυχία για την χώρα, ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών

Σημαντική επιτυχία για την χώρα χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, την έκδοση 30ετούς ομολόγου στην οποία προχώρησε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ.

Ο κ. Χατζηδάκης τονίζει σε δήλωση του πως το γεγονός, καθώς και η ανταπόκριση της αγοράς, αποτελούν μία ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Επισημαίνει ακόμα πως σε περίοδο διεθνούς γεωπολιτικής αβεβαιότητας η ελληνική έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 11 φορές, καθώς οι προσφορές των επενδυτών ξεπέρασαν τα 33 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε επίπεδο που πιστοποιεί την επενδυτική βαθμίδα και συγκρίνεται ευθέως με τα αντίστοιχα επιτόκια άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

«Η σημερινή επιτυχία αντανακλά, μεταξύ άλλων, τις θετικές εκτιμήσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης, οι οποίες με τη σειρά τους εδράζονται στη σοβαρή δημοσιονομική πολιτική, που εφαρμόζει και θα συνεχίσει να εφαρμόζει με συνέπεια η ελληνική κυβέρνηση», καταλήγει ο υπουργός.

To άρθρο Χατζηδάκης για 30ετές ομόλογο: Σημαντική επιτυχία για την χώρα, ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button