Υγεία

Χατζηδάκης: Έρχεται αύξηση φορολογίας και «τεκμήρια» για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές που βαραίνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε νέο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, στο οποίο θα περιλαμβάνονται «κριτήρια» υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
Με απλά λόγια θα εφαρμοστεί ένα σύστημα τεκμηρίων που θα προσδιορίζει ένα όριο εισοδήματος κάτω από το οποίο δεν θα μπορεί να δηλώσεις κανένας ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι, αλλά δεν θα είμαστε άδικοι και απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι πάνω από το 60% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, δηλαδή εισόδημα μικρότερο από αυτό του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες και τελικός στόχος είναι να πληρώνουν όλοι δίκαια.

Ερωτηθείς για τη φοροδιαφυγή ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, όμως έχουν κάποια γίνει πράγματα», κυρίως με την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που επήλθε τόσο από το κλείσιμο των τραπεζών το 2015 όσο και από την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει στα σκαριά δέκα μέτρα, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, με προσανατολισμό την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για ελέγχους και συναλλαγές, όπως και περιορισμό των μετρητών.

Για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024 ενώ επανέλαβε ότι θα γίνει υποχρεωτικό το mydata.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button