Πολιτική

Χάρης Δούκας: Η πρώτη αντίδραση στα ρατσιστικά σχόλια για την κόρη της Ζαμπέτογλου και του Γαλακτερού

Για την ανάληψη των καθηκόντων του μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας εστιάζοντας στις προτεραιότητες του, ενώ μίλησε και όσα έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας φιλοξενήθηκε στο Mega και αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και για το κοριτσάκι που τον συνόδευε. «Δέχθηκα κριτική είναι αλήθεια, σηκώθηκα με την κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Νάσου Γαλακτερού, και ντροπή τους σε όσους είπαν ό,τι είπαν. Είπαν ότι έφερα την εκπρόσωπο της Eurovision, Μαρίνα Σάττι, η οποία είπε πολυπολιτισμικά τραγούδια, και τρίτον είπαν ότι σηκώθηκε η σημαία της Παλαιστίνης. Υπήρχε ένα συλλαλητήριο νωρίτερα που πολύς κόσμος δεν ήξερε και μπήκαν μετά μέσα στον κόσμο και άρχισαν να σηκώνουν σημαίες. Είναι δημόσιος χώρος ελεύθερης πρόσβασης, τι να έκανα, να έλεγα να κατέβουν οι σημαίες με πολλές χιλιάδες κόσμου και να γίνει το Σύνταγμα πεδίο μάχης; Είναι φωνές που έκαναν θόρυβο, είναι όμως λίγες. Η Αθήνα της αλληλεγγύης έδωσε τη δική της απάντηση».

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια δυσκολία. Μου κάνει εντύπωση που και σε περίοδο μετάβασης δημιουργούνται προσκόμματα και τετελεσμένα. Χαίρομαι όμως που πολλά που έχω πει έχουν ανταπόκριση στον κόσμο αλλά και περνούν από το ΣτΕ», πρόσθεσε ο Χάρης Δούκας. 

Για την οδό βασιλίσσης Όλγας και τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4 FΜ: «Η βασιλίσσης Όλγας είναι ένας δρόμος που ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο, είναι δέσμευσή μου είναι ότι αν μου αποδοθεί, θα την ανοίξω. Υπάρχει μια συνθήκη με αρχαία, μας έχει πει η κ. Μενδώνη ότι υπάρχει μία βίλα με λουτρά, που αν είναι όντως έτσι τα πράγματα πρέπει να αποδοθούν. Δεν φάνηκε η αποκάλυψη από τα έργα που έχουν γίνει στον δρόμο. Τώρα καταλαβαίνω ότι θα ψάξουν να βρουν κάποια άλλα αρχαία, δεν ξέρω αυτό είναι θέμα με τους αρχαιολόγους. Αν όντως όμως μου αποδοθεί ο δρόμος, τότε θα δοθεί με μία ήπια κυκλοφορία για αμάξια για λόγους ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμφόρησης. Για τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4 FΜ, ελπίζω να μην ισχύουν αυτά που ακούγονται. Η Περιφέρεια θέλει να τον πάρει και μετά ιδιώτες και νομίζω θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω. Δεν πρέπει να φιμώνονται οι πολίτες πρέπει να έχουν φωνή».

Στην ερώτηση αν ήταν ο κ. Μπακογιάννης θα υπήρχε αυτή η αντιμετώπιση ο Χάρης Δούκας απάντησε… «Μου κάνει εντύπωση και υπάρχει μια προσέγγιση από την κυβέρνηση ότι υπάρχει κάπου πρόβλημα, νομίζω δεν πρέπει να λειτουργούμε εκδικητικά. Πιστεύω ότι πολλές αλλαγές έγιναν όταν άλλαξε ο δήμαρχος, όπως και με την «Ανάπλαση ΑΕ» που είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας και οργανισμός και ο κ. Μπακογιάννης είναι πρόεδρος. Είναι μια προσέγγιση της κυβέρνησης στην λάθος κατεύθυνση ότι δηλαδή “μαζεύω τους οργανισμούς συγκεντρωτικά και να ελέγχει το κράτος όλες τις δραστηριότητες που γίνονται στους Δήμους. Αυτό είναι μία οπισθοδρόμηση. Η  αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει δύναμη. Θέλω να ενώσω και όχι να διχάσω, θέλω να «συγκρουστώ» με όρους συνομιλητή ή επαίτη. Υπάρχουν Δήμοι που έχον το ίδιο πρόβλημα και ασφυκτιούν. Υπάρχει ένας φόβος “μην πούμε κάτι άσχημο, μην είμαστε πολύ διεκδικητικοί γιατί θα σταματήσουν τα χρήματα γιατί θα παγώσουν τα έργα”. Οι δήμαρχοι να μην φοβούνται, να σηκώνουν ανάστημα».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας μίλησε για την εγκληματικότητα. «Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, και άλλαξε και ο υπουργός. Και για την κυβέρνηση και για εμένα είναι σε απόλυτη προτεραιότητα. Προεκλογικά έλεγα πως πρέπει να ενισχύσουμε και την δημοτική αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ. να μπουν πολύ περισσότερα φώτα σε δύσκολες περιοχές. Υπάρχει το πρόβλημα της μικροεγκληματικότητα στο κέντρο. Να υπάρχουν κοινές περιπολίες δημοτικής αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. Τέλος Ιανουαρίου θα ανοίξει οριστικά η Πανεπιστημίου», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Δούκας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button