Πολιτική

Οι «βασικοί», ο «πάγκος» και οι «δεύτερες» ευκαιρίες μετά τη μάχη του ευρωψηφοδελτίου στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα πιο γνωστά και προβεβλημένα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν τελικά να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Τα ονόματα ανακοινώθηκαν χθες, αποδεικνύοντας ότι τελικά η αναγνωρισιμότητα παίζει τον ρόλο της.

Ωστόσο οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς επισημαίνουν ότι πολίτες, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν τη δική τους μάχη για μία θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ευρωεκλογές, ακόμα και αν δεν την κέρδισαν.

Προφανώς οι πολίτες αυτοί αναμένεται να αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα περισσότερα βιογραφικά που πήραν στα χέρια τους οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη είναι ιδιαίτερα καλά.

Να θυμίσουμε ότι στο δημοψήφισμα πήραν μέρος 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος. Από αυτούς οι 57.000 ήταν μέλη του κόμματος και οι 6.000 φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περιφέρεια της Αθήνας που είναι και η πιο μεγάλη και η πιο σημαντική πρώτος το νήμα έκοψε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα ενεργειακά θέματα Νικόλας Φαραντούρης. Ακολούθησαν ο μπασκεμπολίστας και παρ’ ολίγον υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς, η ολυμπιονίκης και ψυχολόγος Σοφία Μπεκατώρου που ανέδειξε στη χώρα μας το κίνημα «me too», ο πρώην βουλευτής και διευθυντής της ΚΟ Γιώργος Τσίπρας, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, αλλά και ο προερχόμενος από τη δεξιά διεύρυνση, Ευάγγελος Αντώναρος.

Στους 35 κατάφεραν να περάσουν οι δύο δημοσιογράφοι – από τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές – ο Δημήτρης Πανόπουλος και ο Δημήτρης Παπανώτας, αλλά και δυο άνθρωποι της τέχνης, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και η σκηνοθέτης Τζένη Αρσένη, η οποία στις εθνικές εκλογές είχε περάσει σε ψήφους τον Νίκο Φίλη στην Α’ Αθήνας.

Η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στα θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, εξελέγη στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής ήρθε πρώτος στη Δυτική Ελλάδα. Στη Στερεά Ελλάδα εξελέγη ο ηθοποιός, Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Η πρώην εκπρόσωπος τύπου Δώρα Αυγέρη εξελέγη πρώτη στην περιφέρεια, ενώ μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο κέρδισε και η δημοσιογράφος και σύζυγος του αείμνηστου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη.

Οι δύο πρώην βουλευτές Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μάριος Κατσής εξελέγησαν στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο αντίστοιχα.

Ο ξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κασσελάκης εξελέγη πρώτος στην Κρήτη. Να θυμίσουμε ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος το 2023 είχε αναλάβει την έδρα του εκλιπόντος Μανούσου Βολουδάκη.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει από τον Στέφανο Κασσελάκη ολόκληρη η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μαζί και με τα πέντε πρόσωπα τα οποία έχει επιλέξει ο ίδιος για να δώσουν τη μάχη για την ευρωβουλή.

Οι πληροφορίες λένε ότι μία από τις πέντε θέσεις δεν αποκλείεται να δοθεί σε κάποιο πρόσωπο από αυτά που έδωσαν τη μάχη στις προκριματικές εκλογές και δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά μετέχουν ex officio στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τριανταπέντε ονόματα που ανακοινώθηκαν χθες είναι:

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

1) ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΓΛΑΙΑ

2) ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

 

ΑΠΟΔΗΜΟΙ

1) ΓΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

2) ΜΟΥΜΤΖΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

 

ΑΤΤΙΚΗ

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

2) ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

3) ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)

4) ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΥΡΤΩ

5) ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ

6)ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

7) ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

8)ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

9) ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

10) ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

11) ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

12) ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

ΑΙΓΑΙΟ – ΒΟΡΕΙΟ

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

 

ΑΙΓΑΙΟ – ΝΟΤΙΟ

ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1) ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ-ΛΑΖΑΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

2) ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3) ΜΟΛΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

 

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

1) ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

2) ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

3) ΧΛΑΠΑΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ-ΣΙΜΩΝΕΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

1) ΑΥΓΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)

2) ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

3) ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

4) ΤΣΑΜΠΑΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)

 

ΚΡΗΤΗ

1) ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ

2) ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΡΙΦΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΠΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

To άρθρο Οι «βασικοί», ο «πάγκος» και οι «δεύτερες» ευκαιρίες μετά τη μάχη του ευρωψηφοδελτίου στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button