Πολιτική

Ψάχνουν ένα θαύμα στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγουν από τη νέα εσωστρέφεια – Παπανώτας και Μπάρκας έβαλαν νέες φωτιές

Η χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου δεν ήταν μία εύκολη διαδικασία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αφού για πρώτη φορά μετά από μία μεγάλη περίοδο ηρεμίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε απέναντι στους συντρόφους του για όσα έχει πει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το θαύμα, τα όσα είπε για το ΝΑΤΟ – την χαρακτήρισε ιερά συμμαχία -, αλλά και η συνάντηση που είχε προγραμματίσει στις ΗΠΑ με το Εβραϊκό λόμπι και τελικά δεν έγινε.

Ακόμα συζητήθηκαν οι απόψεις του σχετικά με το τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια», ενώ από την συζήτηση δεν έλειπε το θέμα του Δημήτρη Παπανώτα για το οποίο πηγές αναφέρουν ότι την απόφαση για την αποπομπή του την είχε πάρει την Τετάρτη (σ.σ. 17.04.2024) το βράδυ.

Η συζήτηση έγινε σε ήρεμο τόνο χωρίς αντιπαραθέσεις και δηκτικά σχόλια όλοι ωστόσο εμφανίστηκαν να λένε ότι τα όσα έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα δεν είναι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσαν μάλιστα ότι μέσα από αυτά τα αφηγήματα δημιουργήθηκε μία κακή εικόνα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή και ενώ το κόμμα εμφανίζεται να έχει εδραιωθεί στην δεύτερη θέση με διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του Δημήτρη Παπανώτα επισημάνθηκε το γεγονός ότι υπάρχει ευθύνη στα στελέχη που είχαν αναλάβει τον έλεγχο των βιογραφικών αλλά και την επαγγελματική και κοινωνική ζωή των υποψηφίων.

Στελέχη της Εκτελστικής Γραμματείας άσκησαν ακόμα κριτική στα όσα είπε ο Κώστας Μπάρκας για το θέμα Μπελέρη – «η αντίδραση για την υποψηφιότητα Μπελέρη δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα του Φρέντι Μπελέρη ή με το τι έχει διεκδικήσει και πετύχει για τη μειονότητα στην Αλβανία. Έγκειται στο ότι ο κ. Μητσοτάκης εργαλειοποιεί ένα ζήτημα το οποίο αφορά στην υπεράσπιση της εθνικής μειονότητας στην Αλβανία» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- , επισημαίνοντας ότι αυτή δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη της Κουμουνδούρου διέψευδαν πάντως χθες το περιεχόμενο της συζήτησης μέσα στην συνεδρίαση της Εκετελεστικής Γραμματείας.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπήρξε μεγάλη αναταραχή στο κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για «το λάδι που σχημάτισε σταυρό κατά την βάφτιση του», κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας , χαρακτήρισε μάλιστα «σοκαριστική» την αναφορά Κασσελάκη το «θαύμα» με τον σταυρό..

«Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο, κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δε μιλάει για τέτοια πράγματα», τόνισε προσθέτοντας πως η αναφορά αυτή «δεν είναι καλό στοιχείο. Αυτή η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική, εμένα μου ήταν σοκαριστικό».

Ακόμα οι αναφορές του στο τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» το οποίο χαρακτηρίζει « χουντικό » και ταυτόχρονα καταγγέλλει την καπηλεία του από την δεξιά προτρέποντας σε οικειοποίηση των εννοιών αυτών από τον ΣΥΡΙΖΑ , έχει περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και έχει φέρει πολλά στελέχη στα όρια τους.

Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν πολλοί τα όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης αποκλίνουν από τις θέσεις των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά πολλοί αναρωτιούνται αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται βάση σχεδίου για να αλλάξει ο πολιτικός προσανατολισμός του κόμματος ή απλώς κινείται επικοινωνιακά προκειμένου να προσεγγίσει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους από το κέντρο.

«Το μόνο θαύμα που υπάρχει…»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του για το πώς έγινε η συζήτηση για το θαύμα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι αυτά δεν αλλάζουν τις θέσεις του κόμματος φέρνοντας ως παράδειγμα την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας.

Αναφερόμενος στο «θαύμα» είπε ότι «το υπεραναλύετε, το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί μετά από όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια και είμαι υπερήφανος για ότι έχουμε πετύχει».

Σήμερα πάντως αναμένεται να ανακοινωθούν τα 42 ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Στο ψηφοδέλτιο θα είναι εκτός από τους 35 που ήδη έχουν ανακοινωθεί , οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά αλλά και πέντε ακόμα υποψήφιοι (τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας), οι οποίοι θα είναι της επιλογής του Στέφανου Κασσελάκη.

Το Σάββατο (20.04.2024) το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ξεκινήσει μια μεγάλη περιοδεία σε 26 νησιά, η οποία θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Δευτέρα . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τα νησιά Σύρο, Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Αστυπάλαια, Χάλκη, Σύμη, Καστελόριζο, Ρόδο, Τήλο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Αγαθονήσι, Λειψούς Αρκιούς, Πάτμο, Ικαρία, Φούρνους, Σάμο, Χίο, Ψαρά, Μυτιλήνη, Αι Στράτη, Λήμνο και Σκύρο.

To άρθρο Ψάχνουν ένα θαύμα στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγουν από τη νέα εσωστρέφεια – Παπανώτας και Μπάρκας έβαλαν νέες φωτιές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button