Πολιτική

Υπόθεση εμπορίας βρεφών: Γεννήθηκε και πέμπτο μωρό από παρένθετη μητέρα στο Νοσοκομείο Χανίων

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Χανίων από παρένθετη μητέρα, η οποία νοσηλεύεται στην μαιευτική κλινική. Πρόκειται για το πέμπτο μωρό από την τέταρτη μητέρα που γεννιέται μέσα σε μία εβδομάδα, από την αποκάλυψη της υπόθεσης εμπορίας βρεφών με εμπλοκή κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά.

Τα πέντε μωρά φιλοξενούνται στη μονάδα νεογνών του ιδρύματος και δέχονται και αυτά όπως και οι γυναίκες που τα κυοφόρησαν την φροντίδα και την αγάπη γυναικολόγων, ψυχολόγων, μαιών και παιδιάτρων του νοσοκομείου. Παράλληλα, η διοίκηση σε συνεργασία με τους διευθυντές των κλινικών, βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε οι γονείς να πάρουν στα σπίτια τους τα μωρά, εφόσον τα έχουν αποκτήσει με νόμιμο τρόπο μέσω των παρένθετων μητέρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpaenws.gr για όλα τα μωράκια που γεννήθηκαν στα Χανιά έχει υπάρξει ενδιαφέρον από ζευγάρια στο πλαίσιο συμφωνιών μέσω της κλινικής, αλλά εκκρεμούν τα τεστ DNA ώστε να διαπιστωθεί αφενός εάν ήταν όντως δικά τους τα έμβρυα και αφετέρου ο έλεγχος όλων των δικαιολογητικών (δικαστικές αποφάσεις, συμφωνία για κυοφορία) ώστε να διαπιστωθεί ότι η διαδικασία έχει γίνει νόμιμα.

Πάντως, ο αριθμός των γεννήσεων είναι ενδεικτικός των πρωτοφανών διαστάσεων που έχει η συγκεκριμένη υπόθεση που συγκλ0νίζει τα Χανιά.

Τέσσερις προφυλακίσεις 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση, προφυλακίστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τέσσερα άτομα, μετά από μαραθώνιες απολογίες: Ο 73χρονος γιατρός, ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ένας 44χρονος εμβρυολόγος, που εργαζόταν στη μονάδα, η γραμματέας της μονάδας και μία ακόμη γυναίκα η οποία φέρεται να έκανε τις συνεννοήσεις για τις παράνομες υιοθεσίες.

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα που είχαν προσαχθεί, η μαία της μονάδας και η βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες. Και οι οκτώ προσαχθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτές της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της παραποίησης ιατρικών δεδομένων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button