lifestyle

Μειώνονται οι τιμές στο ηλεκτρικό

Στα προ κρίσεως επίπεδα φαίνεται ότι επιστρέφουν οι τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Η μέση μηνιαία τιμή υποχωρεί πλέον πάνω από 80%, σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του Αυγούστου του 2022.

Μια μεγαβατώρα κοστίζει πλέον κάτω από 75 ευρώ όταν, εν μέσω κρίσης είχε αναρριχηθεί ακόμη και στα 436 ευρώ. Τον Μάρτιο, οι τιμές λιανικής του ρεύματος αναμένεται ότι θα υποχωρήσουν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για δύο χρόνια οι λογαριασμοί ρεύματος ήταν το μόνιμο άγχος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η πτώση της χονδρικής τιμής του ρεύματος ρίχνει το κόστος της κιλοβατώρας για το Μάρτιο σε επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης.

Το πράσινο τιμολόγιο του βασικού παρόχου διαμορφώνεται στα 9,2 λεπτά, 1,8 λεπτά, δηλαδή φθηνότερο ακόμα και από το κοινωνικό τιμολόγιο του Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχα, τα κίτρινα οικιακά τιμολόγια του Μαρτίου θα ξεκινάνε από τα 8 λεπτά την κιλοβατώρα.

Η επιστροφή των χρεώσεων της κιλοβατώρας στα επίπεδα του 2021 οφείλεται και στη μείωση του περιθωρίου κέρδους των παρόχων από την αρχή του έτους.

Η απόκλιση χονδρικής λιανικής είναι στα 2,5 με 4 λεπτά, ενώ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου συστήματος η λιανική είχε φτάσει να είναι ακόμα και 56% ακριβότερη.

Τα λεγόμενα υπερκέρδη της λιανικής αναμένεται να καταλογιστούν τις επόμενες εβδομάδες, αν και η πρώτη δόση θα έπρεπε να έχει εισπραχθεί από τον Δεκέμβριο του 2022.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button