Τεχνολογία

Τραβάει το σχοινί ο Τατάρ για την Πύλα: «Θα ολοκληρώσουμε το έργο, ο OHE ευνοεί τους Ελληνοκύπριους»

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό δίκτυο «Χαμπέρτουρκ», για τις νέες εξελίξεις στην Πύλα, είπε ότι «θα ολοκληρώσουμε αυτόν τον δρόμο. Είναι το πιο φυσικό δικαίωμα των κατοίκων αυτού του χωριού να ζουν στη δική τους γη».

Ισχυρίστηκε ότι «ο ΟΗΕ πάντα ευνοεί την ελληνοκυπριακή  πλευρά. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια. Συμπεριφέρεται σαν υπάρχει μόνο η ελληνοκυπριακή πλευρά στο νησί. Παρεμβαίνει στο δρόμο για να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τατάρ υποστήριξε επίσης, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ότι «αυτό είναι ένα κράτος. Αυτό το κράτος έχει μια δύναμη επιβολής του νόμου. Τι θα κάναμε εμείς; Φυσικά και επεμβήκαμε με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας. Πρέπει να προστατεύσω τον λαό μου».

Παράλληλα με τη νέα τοποθέτηση του κ. Τατάρ, η «αστυνομία» προχώρησε σε γραπτή ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι το πρωί της Παρασκευής «όταν το προσωπικό της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης που εκτελούσε υπηρεσία στην περιοχή άρχισε να προχωρεί προς τα εμπρός προκειμένου να απομακρύνει τους στρατιώτες και τα οχήματα της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ που εμπόδιζαν τη διέλευση από την περιοχή, συνολικά 15 άτομα της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο Αμμοχώστου».

Στην ανακοίνωση υποστήριζεται ότι οκτώ «αστυνομικοί» που μεταφέρθηκαν στο «νοσοκομείο» έφεραν σημάδια ξυλοδαρμού. Οι «αστυνομικοί» πήραν εξιτήριο μετά τη θεραπεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Πύλα, είπε ότι «η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο είναι απαράδεκτη και λανθασμένη. Η συμπεριφορά της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της ελληνοκυπριακής πλευράς, βλάπτει την ίδια την ύπαρξη και τη φήμη της στην Κύπρο».

Υποστήριξε ότι «η Ειρηνευτική Δύναμη ενέκρινε την κατασκευή των δρόμων Λάρνακας-Δικελιάς-Αγίας Νάπας και Πύλας-Βοροκλίνης, οι οποίοι κατασκευάστηκαν από Ελληνοκύπριους με απαλλοτρίωση τ/κ εδαφών. Ως εκ τούτου, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης απέναντι στην τουρκοκυπριακή πλευρά περιέχει σήμερα δύο μέτρα και δύο σταθμά και έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα στην αμεροληψία της».

«Όπως ο Πρόεδρός μας έχει δηλώσει ξεκάθαρα και απερίφραστα σε πλατφόρμες του ΟΗΕ, όλοι θα πρέπει να σέβονται πλήρως το γεγονός ότι υπάρχουν δύο ισότιμοι κυρίαρχοι λαοί στην Κύπρο. Κανείς δεν μπορεί να μη σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της τδβκ», κατέληξε ο κ. Τσελίκ.

Προηγουμένως ο Φουάτ Οκτάϊ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, για το ίδιο ζήτημα, ανέφερε ότι «καλώ τους αξιωματούχους του ΟΗΕ να αλλάξουν τη στάση τους, η οποία είναι ήδη προβληματική, και να εμπλακούν σε άμεσο διάλογο με την τδβκ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button