Τεχνολογία

Το hypercar της MG, έτοιμο να αψηφήσει τους νόμους της μηχανικής

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας θα ανοίξει τις πόρτες της σε λίγες ημέρες και δεκάδες εταιρίες θα παρουσιάσουν νέα μοντέλα αλλά και εκπληκτικά concept cars. Η MG θα βρίσκεται στο Πεκίνο για να παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar το οποίο εντυπωσιάζει σε όψη και νούμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχήμα του (που σύμφωνα με την εταιρία είναι εμπνευσμένο από τις σταγόνες της βροχής) βοηθάει το σύνολο να αποκτήσει τον εντυπωσιακά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας 0.181.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική μάρκα που ανήκει στην κινεζική SAIC Motor λέει ότι δεν είναι μόνο ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα εκεί έξω, αλλά και από τα πιο γρήγορα. Χρειάζεται μόλις 1,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100χλμ./ώρα από στάση. Όσο για την τελική ταχύτητα, η MG δεν λέει, αλλά αναφέρει ότι το EXE181 “αψηφά το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους”.

Το εξαιρετικά στενό εσωτερικό με ένα κάθισμα τοποθετημένο στο κέντρο και μια αγωνιστική ζώνη ασφαλείας είναι εξίσου φουτουριστικό.

Ένα σπορ τιμόνι τύπου Yoke με μία μεγάλη ενσωματωμένη οθόνη συμπληρώνουν την εικόνα, ενώ παρόλο που η MG τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με άλλες τεχνικές προδιαγραφές, μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια τετρακίνηση και συνδυασμένη απόδοση πολύ πάνω από 1.000 ίππους. Οι πιθανότητες να δούμε μια έκδοση παραγωγής είναι μάλλον ελάχιστες, αλλά κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει στο μέλλον.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button