Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ ξεκινά εκστρατεία φόβου με απειλές περί χάους

«Με τη γνωστή μέθοδο των απειλών περί αστάθειας και χάους επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία να ξεκινήσει την εκστρατεία φόβου ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών του να ταυτίσουν την πολιτική σταθερότητα με τη Νέα Δημοκρατία, θα πέσει στο κενό» και πως «οι πολίτες θα αποδείξουν στις 9 Ιουνίου πως το μόνο που φοβούνται είναι τη συνέχεια των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο υπουργός Υγείας «προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους πολίτες», αναφέροντας σε σημερινή συνέντευξή του στον ρ/σ “Talk 98.9” ότι: «στις ευρωεκλογές κρίνονται πολλά πράγματα. Ένα από αυτά που κρίνονται, είναι η πολιτική σταθερότητα. Η Νέα Δημοκρατία θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στις 10 Ιουνίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η κυβερνησιμότητα όμως, το εάν θα μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόζει την πολιτική της ή εάν θα έχουμε μεγάλες πολιτικές αναταραχές, θα κριθεί στις 9 Ιουνίου». Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «σε επισήμανση του δημοσιογράφου για τον φόβο, ως μέσο χειραγώγησης του λαού, ο υπουργός Υγείας επέμεινε ανερυθρίαστα στην τρομολαγνεία λέγοντας “ότι αυτή είναι η αλήθεια. Τα μηνύματα δεν είναι δωρεάν. Και sms να στείλουμε από το κινητό μας έχει κάποιο κόστος. Όλα στη ζωή μας έχουν κάποιο κόστος”».

Ακόμη αναφέρει ότι ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε «το φόβητρο της πολιτικής αστάθειας» και σε άλλη σημερινή συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, παραθέτοντας το εξής απόσπασμα: «Εάν το αποτέλεσμα είναι κακό, η αντιπολίτευση θα προσπαθήσει να ρίξει την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, θα κατεβάζει κάθε μέρα τον κόσμο στους δρόμους, οι αγορές θα βλέπουν ξανά τη χώρα ως πολιτικό πρόβλημα, τα επιτόκια θα ανεβαίνουν, η οικονομία θα γυρίσει προς τα κάτω και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν». Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι με τις δηλώσεις του ο υπουργός αφενός ταύτισε την παραμονή της ΝΔ στην εξουσία με τη σταθερότητα της χώρας και, αφετέρου, ότι κατηγόρησε εκ νέου την αντιπολίτευση ότι έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση.

«Επισημαίνουμε στον υπουργό Υγείας, που προαναγγέλλει τον ακραία τοξικό τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί το κόμμα του μέχρι τις ευρωεκλογές: το παραμύθι δεν έχει δράκο. Ο ελληνικός λαός καλείται να γυρίσει την πλάτη του στον φόβο και τις αντικοινωνικές πολιτικές μέσω του μεγάλου όπλου που διαθέτει, την ψήφο του», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Και να δώσει», συνεχίζει, «δημοκρατική διέξοδο βάζοντας το συντομότερο δυνατό τέλος στη “σταθερότητα” της φτώχειας (η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ σε κατά κεφαλήν εισόδημα και αγοραστική δύναμη ανάμεσα στους “27”), της ακρίβειας (η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών στις οποίες αυξάνεται ο πληθωρισμός) και της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και των διαδοχικών σκανδάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ ξεκινά εκστρατεία φόβου με απειλές περί χάους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button