Πολιτική

Νέα Porsche Macan: Αμιγώς ηλεκτρική με 639 ίππους και εσωτερικό… σινεμά

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σε ένα φαντασμαγορικό show στη Σιγκαπούρη, η Porsche παρουσίασε στους εκλεκτούς προσκεκλημένους (αλλά και σε όλο τον πλανήτη μέσω live streaming), τη δεύτερη και αμιγώς ηλεκτρική γενιά της Macan. Η Macan που είναι και το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της μάρκας, πλέον είναι ηλεκτρική και έρχεται σε δύο εκδόσεις:Macan 4 και Macan Turbo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδίαση – διαστάσεις

Η νέα Macan έχει μήκος 4.784χλστ. πλάτος 1.938χλστ. ύψος 1.622χλστ. και μεταξόνιο στα 2.893χλστ. πατώντας σε τροχούς 22 ιντσών.  Σχεδιαστικά το καπό έχει ήπιες κλίσεις και οι γραμμές των φτερών είναι αρκετά έντονες, την ώρα που οι προβολείς χωρίζονται σε δύο μέρη με προαιρετική τεχνολογία Matrix LED. Το λογότυπο της Porsche είναι πλέον τοποθετημένο κεντρικά στο πίσω μέρος με 3D φωτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έως 639 άλογα και 0-100 σε 3.3. δευτ.

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της στην αγορά η Porsche Macan υποδέχεται τη δεύτερη γενιά μοντέλων της, που αυτήν τη φορά είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Σε συνδυασμό με το σύστημα LaunchControl, η Macan 4 αποδίδει ισχύ overboost έως 408 ίππους, ενώ η MacanTurbo έως 639ίπππυς. Η μέγιστη ροπή είναι 650 και 1.130 Nm, με τη Macan 4 να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h μέσα σε 5,1 δευτερόλεπτα, ενώ η Macan Turbo σε 3,3 δευτερόλεπτα. Οι τελικές ταχύτητες των δύο μοντέλων είναι 220 και 260 km/h, αντίστοιχα. Οι ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου με μικτή χωρητικότητα 100 kWh, η οποία φορτίζεται από το 10 στο 80% μέσα σε περίπου 21 λεπτά σε κατάλληλο σταθμό ταχείας φόρτισης. Η προσφερόμενη αυτονομία αγγίζει τα 613χλμ. για την Macan4 και τα 591χλμ. για την Macan Turbo.

Με οθόνες για όλους

Η Macan διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας σύστημα οπτικής παρουσίασης και λειτουργικό σχεδιασμό με έως και τρεις οθόνες, στις οποίες περιλαμβάνεται η ανεξάρτητη κυρτή οθόνη 12,6’’ του πίνακα οργάνων και η κεντρική οθόνη 10,9’’. Για πρώτη φορά, η τεχνολογία Porsche Driver Experience περιλαμβάνει επίσης μια οθόνη προβολής στο παρμπρίζ με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας με την εικόνα να εμφανίζεται στον οδηγό σε απόσταση 10 m και αντιστοιχεί στις διαστάσεις μιας οθόνης 87 ιντσών.

Απίστευτη λίστα εξοπλισμού

Φυσικά οι τεχνολογίες και ο εξοπλισμός που συνοδεύει τα τετρακίνητα μοντέλα είναι υπερπλήρης με highlights την αερανάρτηση, την τετραδιεύθυνση, ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ανάρτησης Porsche Active Suspension Management και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Τα νέα μοντέλα αναμένεται να παραδοθούν στους πρώτους πελάτες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οι τιμές, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και ειδικού ανά χώρα εξοπλισμού, ξεκινούν στη Γερμανία από €83.993 για τη Macan4 και €114.576 για τη MacanTurbo.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button