Οικονομία

Το πιάνο του Φρέντι Μέρκιουρι πουλήθηκε έναντι 1,74 εκατ. λιρών σε δημοπρασία

Το πιάνο του Φρέντι Μέρκιουρι, του τραγουδιστή των Queen, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι 1,74 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 2 εκατ. ευρώ), ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s.

Το πιάνο, μάρκας Yamaha, στο οποίο συνέθεσε σχεδόν όλα τα τραγούδια του, πουλήθηκε σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη της αρχικής εκτίμησης (2,3-3,5 εκατ. ευρώ). Το είχε αγοράσει ο Μέρκιουρι το 1975, δίνοντας τότε μόνο 1.000 λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια δημοπρασία, το χειρόγραφο του περίφημου τραγουδιού «Bohemian Rhapsody», γραμμένο από το χέρι του ίδιου του Μέρκιουρι, πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατ. λιρών (1,6 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας. Πρόκειται για 15 σελίδες, γραμμένες με μολύβι και στιλό διαρκείας, σε χαρτί που φέρει το σύμβολο μιας αεροπορικής εταιρείας η οποία δεν υπάρχει πια, της British Midland Airways.

Το χειρόγραφο αποκαλύπτει τη διαδικασία της δημιουργίας αυτού του τραγουδιού, ο αρχικός τίτλος του οποίου ήταν «Mongolian Rhapsody». Η αρχική εκτίμηση του οίκου Sotheby’s ήταν 800.000-1,2 εκατ. στερλίνες.

Τα αντικείμενα που θα πουληθούν στη δημοπρασία φυλάσσονταν επί χρόνια από τη στενή φίλη του Μέρκιουρι, τη Μαίρη Όστιν. Μεταξύ άλλων οι συλλέκτες και οι λάτρεις του Μέρκιουρι μπορούν να αγοράσουν τον μανδύα και το στέμμα που φορούσε εκείνος στο φινάλε της τελευταίας περιοδείας των Queen, το 1986.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button