Οικονομία

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους έπληξαν κρίσιμης σημασίας ουκρανικές υποδομές

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με drones και πυραύλους στοχεύοντας μη στρατιωτικές και κρίσιμης σημασίας υποδομές στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχουν θύματα από τις επιθέσεις αυτές, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία σε ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τελευταίους μήνες, η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν εντείνει τις αεροπορικές τους επιθέσεις η μία προς το έδαφος της άλλης, με στόχο κρίσιμης σημασίας στρατιωτικές, ενεργειακές και μεταφορικές υποδομές.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην περιοχή Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, με δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander και τρεις πυραύλους εδάφους-αέρος στην περιοχή Ντονέτσκ στα ανατολικά.

Ο περιφερειάρχης της Πολτάβα Φίλιπ Πρόνιν ενημέρωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram ότι η επίθεση έπληξε βιομηχανικό συγκρότημα στο Κρεμεντσούκ, προκαλώντας πυρκαγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Ζαπορίζια (νοτιοανατολικά), ο περιφερειάρχης Γιούρι Μαλάσκο ανακοίνωσε πως μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε υποδομές, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες αναφορικά με την έκταση της καταστροφής ή τυχόν θύματα.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές. Δεν υπήρχε άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button