Τεχνολογία

«Του τάσιν του χρυσουμίλητουν»: Παραμύθια και μουσική από τη Μικρά Ασία στον Ταύρο

«Ετούτο το πραματάκι το καημένο, είναι ό,τι απόμεινε από τη γενιά μας τη Μικρασιάτικη. Είναι το φυλαχτό μας, η μνήμη μας, η ταυτότητά μας. Είναι δεμένο με ιστορίες, με ζωές που πέρασαν και χάθηκαν και το συνοδεύουν θρύλοι και τραγούδια που τα αναδιηγάται κανείς όπως τα θυμάται. Μην τα λησμονήσεις τα λόγια μου! Είναι οι μνήμες των προγόνων που μας κάνουν να είμαστε αυτό που είμαστε…»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την παράσταση «Του τάσιν του χρυσουμίλητουν», με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη και μουσική συνοδεία, για ενήλικο κοινό και εφήβους, την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του κτηρίου του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα παλιό χρυσοκεντημένο ρούχο, ένα πολύτιμο κουρελάκι ταξιδεύει από γενιά σε γενιά κι αλλάζει χέρια. Όποιος το παραδίδει στον επόμενο, λέει τα ίδια λόγια, όπως του τα είπαν κι όπως τα θυμάται.

Αποσπάσματα από μαρτυρίες, σπάνια παραμύθια της Μικράς Ασίας με πλούσιες εικόνες, μοναδική γλώσσα που καθρεφτίζει την καθημερινή ζωή, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί και παραδοσιακά τραγούδια δημιουργούν ένα μαγευτικό αφήγημα που ταξιδεύει το κοινό στον τόπο και τον χρόνο. Η παράσταση οργανώνεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «κατά τρόπον παραγωγικόν-τεκμήρια από την αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων» που παρουσιάζεται στο κτήριο του ΠΙΟΠ, στον Ταύρο, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Έρευνα, σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση, τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μουσική συνοδεία με φλάουτα και φλογέρες: Νίκος Κατριτζιδάκης

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210-3418051 (Δευτ.-Παρ. 09.00-17:00).

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button