Πολιτική

Κτηνοτροφία: Παρεμβάσεις 2 δισ ευρώ από το ΥπΑΑΤ για τη στήριξη του κλάδου

Ποσά που φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΠΑΑ για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας κατά την μεταβατική περίοδο 2021-2022, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος, ο υπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στα ποσά και τις δράσεις που αφορούν μέτρα στήριξης των νέων κτηνοτρόφων ή Σχέδια Βελτίωσης, εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα αγροτικής οδοποιίας, μέτρα για την ενίσχυση της ποιότητας στην παραγωγή και νέα ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτά τα μέτρα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως για τη βιολογική παραγωγή ύψους 705 εκατ. ευρώ, τη μείωση των νικτρικών ύψους 150 εκατ. ευρώ, για την ευζωία των ζώων ύψους 45 εκατ. ευρώ, καθώς και μέτρα για τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος, όπως η εξισωτική αποζημίωση ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη, «έχει ενεργοποιηθεί και το Εθνικό Στρατηγικό μας Σχέδιο (ΣΣ ΚΑΠ) για την περίοδο 2023-2027, το οποίο εγκρίθηκε από την Ε.Ε. τον Νοέμβριο 2022 και στο οποίο έχουν διευρυνθεί και εμπλουτιστεί περαιτέρω οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές – κλιματικές (οικολογικά προγράμματα) και κοινωνικές δράσεις, ώστε να παρέχουν πρόσθετες δυνατότητες και προοπτικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button