Υγεία

Τεχνητή Νοημοσύνη: Θα αφήσει χωρίς δουλειά τους εργαζόμενους στον καλλιτεχνικό τομέα

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Τούς βάσιμους φόβους ότι, η Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορεί να οδηγήσει στην αντικατάσταση ηθοποιών, σεναριογράφων και φωνητικών ηθοποιών, εκθέτει, με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν, ο Ιταλός ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Gianantonio Da Re .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως αναφέρει, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη, ικανή να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν από μια είσοδο που παρέχεται από τον χρήστη, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στον κόσμο του κινηματογράφου.

Υπογραμμίζει όμως ότι, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να είναι επωφελής από ορισμένες απόψεις, όπως στον τομέα των ειδικών εφέ, κινδυνεύει να γίνει επεμβατικό εργαλείο, οδηγώντας στην αντικατάσταση ηθοποιών, σεναριογράφων και φωνητικών ηθοποιών.

Οπως υποστηρίζει ο Ιταλός ευρωβουλευτής, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επέτρεπε τη δημιουργία σχεδόν του συνόλου μιας ταινίας με έναν μόνο υπολογιστή, οδηγώντας σε μειωμένο κόστος και λιγότερα στοιχεία για τη διευθέτηση, αλλά σε βάρος των εργαζομένων στον κλάδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωτάει, λοιπόν, την Κομισιόν, πώς σκοπεύει να στηρίξει τους εργαζόμενους στον καλλιτεχνικό τομέα που κινδυνεύουν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη καθώς και πώς σκοπεύει να ρυθμίσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, αξιοποιώντας τα οφέλη της και μετριάζοντας τους κινδύνους της.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button