Τεχνολογία

Mελόνι: Βασικής σημασίας το δικαίωμα των ανθρώπων να μην μεταναστεύουν

«Το να μπορέσουμε να εγγυηθούμε το δικαίωμα των ανθρώπων να μην μεταναστεύουν είναι βασικής σημασίας», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι κατά την παρέμβασή της στη διεθνή σύνοδο Ιταλίας-Αφρικής, η οποία διεξάγεται σήμερα στη Ρώμη. «Πρέπει να εγγυηθούμε στους ανθρώπους το δικαίωμα να μην μεταναστεύουν και να μην κόβουν τις ρίζες τους, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, η οποία είναι όλο και πιο δύσκολο να στηθεί στην Ευρώπη», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Δέσμευσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του, με την καταπολέμηση των διακινητών, αλλά και προσφέροντας εναλλακτικές στις χώρες της Αφρικής, με επαγγελματική κατάρτιση, εργασία και διαδικασίες για νόμιμη μετανάστευση», πρόσθεσε η Μελόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ανακοίνωσε, επίσης, ότι σε μια πρώτη φάση, η Ιταλία θα διαθέσει 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ για προγράμματα ισότιμης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με την αφρικανική ήπειρο, στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας και υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης γενικότερα.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις αφρικανικές χώρες να παράξουν την ενέργεια που χρειάζονται και να μπορέσουν να εξάγουν στην Ευρώπη το ποσοστό που θα περισσεύει. Θέλουμε να μπορέσουν να συναντηθούν δύο διαφορετικές ανάγκες: εκείνη της Αφρικής να αναπτύξει την παραγωγή, δημιουργώντας πλούτο και εκείνη της Ευρώπης, να εξασφαλίσει νέες οδούς για την προμήθεια ενέργειας», κατέληξε η Τζόρτζια Μελόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button